Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypinate Cleartype vo Vista/Win7? Ak ano ake fonty nastavujete?

Ahojte, otazka je uz v nadpise :)
Problem je ten ze clovek ako ja zvyknuty 20rokov na ostre pismo v XP (a v praci mam XP a cely den na to cumim) pri prechode na Vistu/Win7 na domacom PC ide zosaliet pri pohlade na rozmazane pismo "skvelou" funkciou s nazvom ClearType. Navyse pismo na web strankach je omnoho hrubsie a vypada to podla mna hrozne, pre mna je to takmer necitatelne. Nechce sa mi tu davat porovnavacie screenshoty ale rozdiel je v tom nenormalny.
Cleartype sa samozrejme da vypnut v nastaveni plochy - farba a vzhlad okien - a dole klik na rozsirene vlastnosti a tam na Efekty a nastavit klasicke vyhladzovanie namiesto cleartype. Ale po vypnuti Clertype clovek dostane druhy infarkt z toho ze default Vistovy font "Segoe UI" vypada bez cleartype uplne zrnito a necitatelne, hlavne ak je farebne invertovany (napr. vo FF pri https webe nazov webu bielym pismom na zelenom pozadi, nechce sa mi davat screenshot ale je to fakt katastrofa).
Takze je dobre zmenit aj ten, tiez tam v rozsirenych nastaveniach na 10 miestach. A otazka je jaky font nastavujete vy ak vypnete ClearType.
XPckovy font Tahoma je na vista vzhlad (listy okien) moc tenky a povodne a Vista 9pixel fonty, Tahoma 9pixel ale vypada naprd, v XP vzhlade je 8pixel Tahoma, ale to sa mi zda na Vista vzhlad okien zas moc male a tenke.
Za kazdy tip dakujem, ja z toho Segoe UI a cleartype idem zosaliet ;)

P.S. tunic Cleartype vo Viste neni, nejaky som sice nasiel ale nemalo to ziaden efekt.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny