Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cd/dvd mechanika nečte dvd

Dobrý den, mám velmi zvláštní problém s dvd mechanikou,a to takový že mi nechce číst dvd disky, a ne pokaždé, všiml jsem si, že když počítač je delší dobu vypnutý a pak jej zapnu, tak to dvd načte bez problémů ale jak mile vysunu disk a vložím jiný už to zase nefunguje. To se bavím o dvd discích, cd disky načítá vždy. Dřív jsem s tím takové potíže neměl. firmware i ovladače jsem nainstaloval nejnovější a nic. nedá se s tím něco dělat aniž bych musel dávat pc do servisu? Nutně jej potřebuji každý den. děkuji a prosím o odpověď. Pc windows wista 32bit/ procesor intel core duo 2.66ghz /RAM 4gb/graf.ati radeon HD 4800 /jednotka dvd-cd rom tsst corp CDDVDW SH-S223F ATA device.

Předmět Autor Datum
Problém je náhodný? Stane sa aj taká vec, že konkrétny DVD disk, ktorý mechanika prečítala včera - d…
pme 03.08.2011 15:25
pme
ano přesně tak, co mechanika přečetla včera dnes ne,ale třeba zítra zase jo. je úplně jedno jestli j…
chuckyzzj 03.08.2011 16:21
chuckyzzj
Začni tu: support.microsoft.com PIO mod preveríš v správcovi zariadení - radiče ide ata/atapi...
pme 03.08.2011 17:11
pme
Nevidím souvislost s tím co je na té stránce čili nějaké změny v registru a tím co jste napsal vy,te… poslední
chuckyzz 03.08.2011 19:15
chuckyzz
pokud čte cd ale ne dvd, souvisí to s vlnovou délkou laseru = je zasviněná čočka. vyčistění isopropy…
lední brtník 03.08.2011 18:10
lední brtník

Problém je náhodný? Stane sa aj taká vec, že konkrétny DVD disk, ktorý mechanika prečítala včera - dnes už nie? O aké média sa jedná? DVD+ DVD- ???
Typ/značka alebo je to jedno? V akom režime pracuje DVD mechanika. Neprepla sa do PIO modu?

ano přesně tak, co mechanika přečetla včera dnes ne,ale třeba zítra zase jo. je úplně jedno jestli je to dvd-/+,hra či film,taky se stává že po několika vysunutí a zasunutí disku se dvd rozjede. prostě to načítá dvd nahodile. zas tak úplně se v počítačích nevyznám, co je PIO mód?ano přesně tak, co mechanika přečetla včera dnes ne,ale třeba zítra zase jo. je úplně jedno jestli je to dvd-/+,hra či film,taky se stává že po několika vysunutí a zasunutí disku se dvd rozjede. prostě to načítá dvd nahodile. zas tak úplně se v počítačích nevyznám, co je PIO mód?

Nevidím souvislost s tím co je na té stránce čili nějaké změny v registru a tím co jste napsal vy,tedy prověřit řadiče IDE ATA/ATAPI,co se týče toho řadiče mám to teď před sebou a je tam : ATA channel 0
: ATA channel 0
: ATA channel 1
: ATA channel 1
: PCI standardní dvoukanálový řadič IDE
: PCI standardní dvoukanálový řadič IDE
Co stím?
A pak si nejsem jistý co mám dělat jak je na té stránce microsoftu napsáno"Na příkazovém řádku přejděte do adresáře..." Díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru