Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Střídavě se zapínající a vypínající Wi-Fi

Zdravím,
kabelový internet od Netboxu vede do routeru Dlink DIR-635, odtud do hlavního PC kabelem a do dalšího PC ve vedlejším pokoji přes Wi-Fi adaptér taky od Dlinku. Na tom druhém počítači připojeném přes wi-fi adaptér jsem zaznamenala podivné střídání signálu při koukání na ikonku bezdrátového připojení v tray: několik sekund hlásila připojeno, připojení vynikající, rychlost přes 100Mbit/s, poté po několika sekundách signál na chvilku vypadl, pak zase na několik sekundy naskočil, zase vypadl atd... Všimla jsem si toho v admin účtu, když jsem chtěla aktualizovat Firefox. Samozřejmě jsem se s těmito "přískoky" nikam nedostala. Můžete mi to prosím někdo vysvětlit ::)? A hlavně, co mám zkontrolovat? IP je přidělována přes DHCP, a to jak od Netboxu, tak od routeru.

Internet na hlavním PC přes kabel taky někdy sám vypadne, třeba už (nebo až?) po 5-6 hodinách. Nepomůže ipconfig /release a následně ipconfig /renew, pouze restart. Lze se restartu nějak vyhnout?

Hlavně mi jde ale o zestabilizování připojení toho PC přes wi-fi adaptér. Děkuji předem za jakýkoli relevantní nápad :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny