Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prihlasenie do domeny

Musel som preinstalovat notebook, aj som ho pridal do domeny, ale . . . ale ked sa chcem prihlasit, tak pise ze domena nenajdena . . .
pridanie do domeny som bol prihlaseny cez VPN, mam akurat nazov domeny, a interne IPcky . . . to pri prihlaseni asi nenajde . . . viem to nejako obist, alebo prve prihlasenie musim spravit napr vo firme kde som priamo pripojeny ? Win xp prof.

Předmět Autor Datum
Určitě je to mnohem jednodduší, pokud to uděláš přímo ve firmě. Přes VPN to není úplně jednoduché. A…
Jan Fiala 07.08.2011 09:26
Jan Fiala
ved tam bol problem, pc som do domeny pridal ako lokalny admin, ale ked som sa chcel prihlasit domen…
tululumko 09.08.2011 15:04
tululumko
Sam jsem to takto dělal, takže vím, že to jde. Do domény PC nepřidáš jako lokální admin, pouze jako…
Jan Fiala 09.08.2011 15:48
Jan Fiala
zle som napisal . . . na pc som ako lokalny admin, po snahe zadat pc do domeny si vypyta ucet niekoh…
tululumko 09.08.2011 20:23
tululumko
Jo, pridani ti projde, jenomze po restartu chce overit tvoje prihlasovaci udaje a pokud nema k dispo…
rh 09.08.2011 21:28
rh
ale nasiel som tam niekde v systeme nejakeho sprievodcu . . . samozrejme to neslo lebo nepoznal dome… poslední
tululumko 09.08.2011 21:33
tululumko

Určitě je to mnohem jednodduší, pokud to uděláš přímo ve firmě. Přes VPN to není úplně jednoduché.
Abys byl počítač správně přes VPN do domény přidat, musíš VPN rozběhnout jako službu, aby běžela už v okamžiku, kdy se hlásíš do počítače. To, že se VPN nastartuje po přihlášení uživatele ti těžko uživatele ověří - nemá jak.

ved tam bol problem, pc som do domeny pridal ako lokalny admin, ale ked som sa chcel prihlasit domenovym uctom tak problem . . . nakoniec som sa prihlasil vo firme . . . ale to nieje zly napad, rozbehat vpn ako sluzbu . . . ked budem mat cas, skusim na to pozriet . . . na nete :-)

Sam jsem to takto dělal, takže vím, že to jde.
Do domény PC nepřidáš jako lokální admin, pouze jako doménový admin - to ti projde, protože ve chvíli, kdy to děláš jsi k doméně přes VPN připojený.

Pokud používáš OpenVPN, pak nainstaluješ OpenVPN jako službu (jsou na to i možnosti přímo v konfiguraci) a pak potřebuješ zapsat do registru konfiguraci, protože v případě běhu VPN jako služby je třeba konfiguraci zapsat do registru. Vše je včetně příkladů popsáno, takže bys s tím neměl mít větší problémy.

ale nasiel som tam niekde v systeme nejakeho sprievodcu . . . samozrejme to neslo lebo nepoznal domenu, pytal nazov servera, co tiez nenasiel kedze som bolo na sieti mimo firmu . . . mozno zadat IP namiesto nazvu servera . . . to uz su len take spekulacie . . . siel som do firmy . . ale co ked by som bol mimo mesto? musi byt nejake riesenie okrem vpnky ako proces . . cisco klient ako proces????

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru