Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno kdo je majitelem licence Windows?

Děkuji všem přispěvovatelům a pokud jsem byl zmaten rozporuplností rad kolegů, to co mi přišlo z www.Microsoft.cz Mě překvapilo úplně. Pro všechny uvádím odpověď. Budu rád, když se k tomu ještě vyjádříte, ale už to jde opravdu mimo mě, protože toto mi rozum nebere! Dal jsem jim číslo licence a oni nejsou schopni zjistit, jestli je to PC registrováno, nebo né! Nerozumím tomu, ale oni by snad měli?

Vážený pane Lupkoviči,

děkujeme Vám, že jste kontaktoval Zákaznické centrum společnosti Microsoft.

Pokud původní majitel uvedl, že prodává PC bez OS, není možno na tuto licenci požadovat práva pro užívání. Toto vše by muselo být vykomunikováno s původním majitelem, který může samozřejmě OEM software převést na jiného uživatele spolu s HW.http://www.microsoft.com/cze/licence/CasteDotazy/p revod/default.mspx



Pravděpodobně původní majitel zakoupil licenci OEM spolu s PC, ale podle informací, ji Vám přímo neprodal. Pokud má OEM licenci nemůže ji přenést na jiné PC, ale toto není již Vaší záležitostí.

Aby jste mohl prokázat legální nabytí softwaru, je třeba mít také doklad o nákupu se specifikací daného softwaru a take daný COA štítek. Samotný COA ale pro prokázání nestačí.

Informace:http://www.microsoft.com/cze/piratstvi/legalnisw/l egalita.mspx





Pokud máte další dotazy, neváhejte se na nás prosím obrátit.


S pozdravem a přáním krásného dne,

Zdena Lagová

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny