Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SSD disk místo DVD-rychlost

Čau, chci se zeptat, jesli neví někdo jakou SATA používá DVD mechanika v notebooku? Jestli má cenu tam dávat SSD disk, případně dát SSD místo plotnového HDD a ten pak dát místo DVD. Díky, nevím jesli to jde nějak poznat podle tvaru konektoru nebo tak.
A ještě mě napadlo, pokud budu mít na tom plotnovém disku systém, který tam bude už při koupi, tak jestli stačí ho překopírovat tu partition na ten ssd a nainstalovat ho tam a nastavit ten disk jako primární. Nebo můžu třeba stáhnout instalačku win jako iso nebo si pučit od někoho dvd a pak tam dát jen můj klíč?? to by mělo jít ne? Díky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A jake ine SATA by mala pouzivat? SATA je len jedno, stejne pre vsetky zariadenia (aj pre slim mecha…
MM.. 09.08.2011 01:29
MM..
Jo to vím, to bych udělal a u té sata mi jde o tu rychlost, pokud je tam sata 1 která pojede pomalu…
.pata. 09.08.2011 21:01
.pata.
SATA1/2 zavisi od chipsetu a vsetky chipsety od roku ca.2005 (alebo tak nejak uz sa nepamatam presne… poslední
MM.. 09.08.2011 22:41
MM..

A jake ine SATA by mala pouzivat? SATA je len jedno, stejne pre vsetky zariadenia (aj pre slim mechaniky).
Ked mas SATA mechaniku tak tam mozes zapojit akykolvek SATA disk alebo SSD, za predpokladu ze z toho nezblbne BIOS notebooku (napr. u dell by som si nebol 100% isty). Inac nemal by s tym byt ziaden problem.

Ked chces prenasat system tak ten plotnovy disk predsa uplne vyhod a SSD daj namiesto povodneho disku. System sa da naklonovat (nie nakopirovat) prislusnymi SW, alebo aj nainstalovat nanovo z OEM instalacky.

SATA1/2 zavisi od chipsetu a vsetky chipsety od roku ca.2005 (alebo tak nejak uz sa nepamatam presne) maju SATA2, dnesne (poslednych pol roka - rok) maju uz aj SATA3 (tam ale pozor s nejakymi medzikusmi tie budu zhorsovat signal a to je u SATA3 problem). SSD disk bude ale asi len SATA2 takze neni problem ani s SATA3 chipsetmi a medzikusmi (dohodne sa chipset s diskom na SATA2).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru