Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posilovac signalu TV

Dobry den, snad nevadi ze se v PC poradne zeptam na TV, ale snad ma nekdo zkusenost. Mame doma nove digital, na jedne televisi se set top boxem se chyta krasne bez sebemensi vady, je hned u antenni zdirky. Kdezto na druhe televizi ktera uz je digitalni sama (nepotrebuje set top box), se urcite programy (MUX 2) sekaji, trhaji, kostickuji, neda se na ne divat. MYslim si ze to bude kabelem, nemel by byt nikde poruseny ale je dost dlouhy, kolem vsech sten pres 2 pokoje to je dobrych 30 metru kabelu. Da se koupit jakysi posilovac? Diky.

Předmět Autor Datum
Ano, da se to resit zesilovacem. Krom zesilovace budes potrebovat i zdroj na jeho napajeni a napajec…
gd 11.08.2011 19:02
gd
Pokud je to do bytu, tak je nejvhodnější řešení vše v jednom včetně napáječe, něco jako tohle [azra…
jirka44 11.08.2011 19:05
jirka44
Toto bych v tomto pripade nepouzil - jako rozbocovac zbytecne, kdyz je jeden signal OK a zaroven nem…
gd 11.08.2011 19:25
gd
Chyba bude niekde úplne inde nie v kábli. Útlum bežného koaxiálu pre 100m dlžky na 800 MHz, co je h…
Joseph 11.08.2011 21:02
Joseph
Chyba muze byt v tom, ze STB ma citlivy tuner (obcas se najde i takovy vyrobce, ktery nepocita jen s…
gd 11.08.2011 21:09
gd
Tak uz jsem si chtel objednavat zesilovac, ale este me napadlo vyzkousel misto vestaveneho, jiny set…
Dok 12.08.2011 18:05
Dok
Může být rozdíl v citlivosti tuneru, jak už tu bylo řečeno.. poslední
Niko Bellic 12.08.2011 18:14
Niko Bellic

Ano, da se to resit zesilovacem. Krom zesilovace budes potrebovat i zdroj na jeho napajeni a napajeci vyhybku. Zesak doporucuji s regulovanym ziskem, protoze prilisne zesileni naopak signal poskodi. Mam pocit, ze to jsou jen sirokopasmove. Kanalovy zatim nedoporucuji, mozna na nekterych vysilacich jeste budou hybat s kanaly (zalezi na lokalite). Mel by byt odzkousen pro digitalni signal.

Ta sranda vyjde cca 500 (zesak se ziskem 0-20/4), 100 vyhybka a 150 zdroj. Klidne si treba zavolej do Terozu, tam ti poradi vic (oni mimo jine vyrabeji ty zesaky)...

Chyba bude niekde úplne inde nie v kábli.

Útlum bežného koaxiálu pre 100m dlžky na 800 MHz, co je horný koniec televízneho pásma je cca 20 dB. Ty máš 30 m, teda asi 8db takže, zhruba máš asi 40% signálu. To nie je útlm ktorý by mal spôsobovať takéto problémy.

Samozrejme počítam že máš nový, dnes bežný kábel s plášťom z folie, nie nejakú starinu zo smetiska.

Chyba muze byt v tom, ze STB ma citlivy tuner (obcas se najde i takovy vyrobce, ktery nepocita jen s prahou ale i misty, kde davaji lisky dobrou noc...), zatimco digitalni TV je necitliva. Kabel je az druhorady (pokud je dobre udelany a konektory nevisi jen na nekolika chlupech). ;-)

Tak uz jsem si chtel objednavat zesilovac, ale este me napadlo vyzkousel misto vestaveneho, jiny settop box, a hadejte co, vse slo krasne. Takze settopbox v telce v haji, myslite ze by byla draha oprava, nebo lepsi koupit rovnou novy Settop box? Novy setak sem se tak dival na ty lepsi stoji 1000,-. Ovsem dalsi krabica u televize zas ach jo :-) Mam tuto TV www.sencor.cz Nechapu ze nikde neni k prodeji vzdyt ja si ji nemuzu vynachvalit :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru