Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problémy s obecnými věcmi ve windowsu.

naprosto excelentní vlákno - obdivuju ty lidi, co jsou schopni po tobě číst ten bordel s náhodnými nesmyslnými tučnými slovy.

když omylem pár ovladačů nebo důležitých systémových souborů pozměníš a PC pak ihned nefunguje...
TO se může stát úplně každému...
tuším že jsi vyjmenoval asi tři čističe, do toho střídáš obnovení systému, a přesvědčuješ lidi že úplně každému se omylem přepisuje pár ovladačů. ne každý má nainstalovaný "drahý" soft, od kterého nemá ani instalačku, ani legální registrační údaje, ale náhodou kvůli tomu přepisuje "důležité systémové soubory".

doporučuju nejdřív si udělat pořádek v mysli, neřešit jeden problém ve windows kupením dalších, a nakonec udělat pořádek s vzniklým hnojem - zformátovat*
předpokládám že máš aspoň na disku trochu pořádek (jeden oddíl pro systém a programy, zbytek disku pro data), takže to nebude nic těžkého.

*) teoreticky můžeš dát tomu hnoji cos vytvořil ještě šanci na opravu - necháš proskenovat systém na správnost souborů:
sfc /scannow
budeš mít po ruce připravené instalační cd windows s integrovaným posledním servicepackem 3.
taky je možné s tímto cd rovnou spustit opravnou přeinstalaci systému.
(nehodí se pro případy, kdy se neobejdeš bez vytuněného vzhledu windows nástroji třetích stran, a přepisuješ kvůli tomu originální .dll)

fakt by mě zajímalo, co lidi dnes vede k tomu zahnojovat si systém "aktualizací" .net framework 4, o velikosti poloviny windows, se kterým se pro xp původně nepočítalo. zvláště když aplikace si obvykle vystačí s .net 2.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny