Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak na offline aplikaci na zaznamy do xls

Offline je skôr zložitejšie - treba to inštalovať/kopírovať, každý má svoju verziu, je problém so zdieľaním dát, problém s podporovanými platformami a pod. Výhodou offline naopak je, že je to nezávislé od servera a sieťového pripojenia, a že k dispozícii sú všetky možnosti OS.

Keď už to bude online, tak je jednoduchšie použiť databázu, než to tlačiť do CSV súboru. Ak tam chceš rôznych používateľov, tak aj tých potrebuješ mať niekde uložených a mať možnosť ich spravovať. Ak je to v rámci firmy, tak môžeš rozmýšľať aj nad použitím Windows autentifikácie.

Čo máš k dispozícii pre online riešenie - IIS/Apache/Tomcat/niečo iné? Podľa prostredia sa môžeš rozhodnúť, v čom bude najjednoduchšie implementovať aplikáciu na strane servera. Akú máš k dispozícii databázu - MSSQL/MySQL/Oracle/niečo iné?

Samotná aplikácia bude pozostávať zo zobrazenia tej tabuľky (+stránkovanie), možnosti vytvorenia nového záznamu, úpravy existujúceho záznamu a vymazania záznamu. Ďalej budeš zrejme chcieť na úrovni aplikácie nejaké rozhranie pre správu používateľov a ich oprávnení (prípadne len zavedieš nejaký postup, ako to upravovať priamo v databáze). A tiež budeš musieť vyriešiť autentifikáciu a autorizáciu. Skrátka taká jednoduchá aplikácia. ;-)

Btw: Podporu offline módu s možnosťou synchronizácie môžeš spraviť aj v HTML5, len je to už trochu viac advanced.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny