Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externí zvukovka

Zdravím, potřeboval bych pomoct ohledně výběru zvukové karty. Rád bych mixoval hudbu na Pc pomocí Virtual DJ, ale poněvadž mám integrovanou zvukovku, která mi neumožní rozdělit zvuk do sluchátek a reproduktorů zvlášť, musím si pomoct externí zvukovkou. Jenže nevím, jestli mi stačí obyčejná, do které zapojím sluchátka a reproduktory budu mít v té integrované a pak bych ve VirtualDJ nastavil výstupy, nebo nějaká lepší. Snad jsem to napsal srozumitelně a najde se někdo, kdo mu bude schopen poradit.

Předmět Autor Datum
Nechápu jak to myslíš s tím "do sluchátek a reproduktoru zvlášť". Výstup ze zvukovek je buď do sluch…
Kráťa 19.08.2011 18:11
Kráťa
to by me taky zajimalo, jestli to lze? urcite ne u beznych programu, protoze si berou zvuk z nastave…
RedMaX 19.08.2011 19:36
RedMaX
V DJ programech, jako je Virtual DJ a podobně to jde, hrajete ze dvou decků, v prvním to jde do repr…
Thanquol 19.08.2011 19:50
Thanquol
a nemuzes mit proste v PC dve zvukovky?
RedMaX 19.08.2011 20:06
RedMaX
Samozřejmě, dvě zvukovky v PC fungují bez problémů, já mám integrovanou Realtek a k tomu SB Audigy.…
Zdenál 19.08.2011 20:14
Zdenál
Kdybych na ni měl slot, tak si ji tam dám. Bohužel nemám, tak to musím řešit externí.
Thanquol 19.08.2011 20:58
Thanquol
pozri si napr.externé Native Instruments DJ zvukovky,sú priamo robené na takéto použitie
audax 19.08.2011 21:21
audax
Dík, díky tomu jsem si toho na jejich webu docela dost přečetl a už vím, že mi zatím stačí obyčejná…
Thanquol 19.08.2011 23:21
Thanquol
Ano staci ti obycajna (som sa k tomuto dotazu dostal az teraz tak odpovedam az teraz, aj ked po funu… poslední
MM.. 20.08.2011 04:15
MM..

Nechápu jak to myslíš s tím "do sluchátek a reproduktoru zvlášť". Výstup ze zvukovek je buď do sluchátek a když vytáhneš jack, tak do repráků. A že by snad šla dokonce pouštět jiná do sluchátek a jiná do repro zároveň, s tím jsem se nikdy nesetkal.
Ale kdoví co dnes dělají. Nevím vše. Avšak přirovnám-li to k poslechu dejme tomu Hi-Fi věže, tak to rovněž hraje ze sluchátek a po jejich odpojení totéž z repro.

to by me taky zajimalo, jestli to lze? urcite ne u beznych programu, protoze si berou zvuk z nastaveni, ktere je ve windows a tam muze byt nejvice jedno preferovane zarizeni, takze ikdyz bude mit na jedne zvukovce sluchatka a na druhe repro, bude to hrat jen na tu zvukovku, ktera je nastavena ve windows. Musel by program, ve kterem by to poustel sam primo pristupovat ke zvukove karte a posilat ji na vystup signal, ovsem lze to vubec?

V DJ programech, jako je Virtual DJ a podobně to jde, hrajete ze dvou decků, v prvním to jde do repráků a druhý máte ve sluchátkách, kvůli správnému načasování na přechod. Musí na to být ale vícekanálová zvukovka nebo to dát dohromady s externí, což je můj případ. Jen nevím, jestli musí být také vícekanálová apod. nebo stačí obyčejná.

Samozřejmě, dvě zvukovky v PC fungují bez problémů, já mám integrovanou Realtek a k tomu SB Audigy. Prakticky jakýkoli slušný program má v nastaveních možnost zvolit výstupní zvukové zařízení (WinAmp, MediaPlayer Classic, VLC, ...).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru