Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojenie internetu ako na to?

jak vím od kolegy, usb rozhraní na routeru wr1043 je pomalé. tzn je to spíš na nouzové použití. s alternativním firmwarem to umí připojit tiskárnu.
asus netuším jak je na tom s rychlostí usb rozhraní, nebo zda má režim usb print. tam bývá potíž, že lidi mají doma často gdi shittiskárny (levné tzv. "windows only"), a ty potřebují přímé připojení k pc. gdi typy nemají vlastní tiskový procesor, neumí tedy plnohodnotný tiskový jacyk pcl nebo poscript.

usb tiskárny (a inkoustové) doporučuju nekupovat, nekupovat, nekupovat.
při více domácích pc je sdílená usb verze nesmysl, tam patří lan typ přes rj45. leda že by byla připojena k nějakému trvale běžícímu pc.

jako externí disk by pak byl zajímavý wd book, nebo síťový nas disk (disková krabička s linuxovým firmware, adminuje se přes webové rozhraní, prostor pro 1-2 disky).

síťovým diskům, připojeným přes lan, stačí nastavit ip adresu, případně přístupová práva. interní formát bude nějaký linuxový ext2 apod, ale to si řeší krabička sama.
disk/flash připojené přímo k routeru by měly mít formát fat32, ale usb není u routerů dobré řešení. to už lepší možností může být externí disk, připojený k nějakému trvale běžícímu minipc/eee přes usb nebo esata.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny