Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna základní desky

Zdravím, měl jsem problém s počítačem. Z ničeho nic začal padat. Reinstal nepomohl. Vyměnil jsem na test disk, grafiku, ramky pořád nic. Nakonec došlo k sehnání nové základní desky, ALE:
Problém byl ve spuštění, nespustil jsem ani starý win ani možnost instalovat nový, pořád modrá smrt. Nakonec jsem v bedně nechal pouze základní věci -> grafiku, ram, disk. Po prolízání BIOSU jsem nakonec dokázal nainstalovat WIN 7. Zatim to běží, ale mám z toho smíšené pocity proč to tak dlouho nešlo. V BIOSU jsem prakticky nic základního nezměnil, akorát jsem dal defaultní nastavení. Můžete mi poradit, říct nějaké postřehy, na které jsem mohl zapomenout?

Sestava: CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+, MB ASUS M2N-E, GeForce 7600, RAM 1GB.

Díky Petr.

Předmět Autor Datum
Mohl jsi zapomenout, co ta modrá smrt psala. Když jsi zkoušel na nové desce spouštět Windows, které…
karel 24.08.2011 18:19
karel
jenodu neco s IRQ jednou neco s pameti a strankovanim.. reinstal s novym HW je nutny to je jasne puv…
Unknow 24.08.2011 18:28
Unknow
akorát jsem dal defaultní nastavení no ved prave preto to uz ide. Tym si zmenil v BIOSe vsetko. Nap… poslední
MM.. 24.08.2011 18:44
MM..

jenodu neco s IRQ jednou neco s pameti a strankovanim.. reinstal s novym HW je nutny to je jasne puvodni deska byla MSI navic na disku byl nove nainstalovany WIN uplne na jine sestave... jen me prekvapilo ze porad nic porad nic a najednou to slo.

akorát jsem dal defaultní nastavení

no ved prave preto to uz ide. Tym si zmenil v BIOSe vsetko. Napr. RAM s blbo nastavenym napatim apod sa teraz nastavila na hodnoty pri standardnom napati, co moze byt napr. mensia frekvencia jak udavana vyrobcom modulu pri zvysenom napati (co predtym mohlo byt na tej doske nastavene ked mal iny majitel ine RAM).
Vseobecne to bol najskor problem s RAM.
Prve co sa robi pri zlozeni PC je load defaults.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru