Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zásuvka na internet a tv- jak řešit připojení

Kabel ma nejaku impedanciu a frekvencnu charakteristiku, nezavisi len na tloustke. Zvycajne sa impedancia da precitat na kabli na napisoch na nom, si to pozri co tam je teraz. Ja neviem co tam chce na internet za koax a preco chces internet cez koax??? Koax s F-konektormi ide predsa len do tej modrej krabicky a z nej predsa pojdu len RJ45 LAN kable a normalne antenne koaxy pre TV, nie?
Na TV sa pouzivaju 75 ohm koaxialy, vpodstate je to plusminus jedno jak su hrube, spravidla su hrubsie kvalitnejsie (napr. tie u ktorych je napisane ze su urcene aj pre SAT a digitalnu TV, maju nizky utlm az po 1000MHz) ale utlm sa da vyrovnat zvysenim urovne "vstupneho" (kablovka ma niekde zosilovace) signalu ak by bolo treba. Ale lepsie je kupovat koaxy oznacene SAT alebo DIGI apod.
F-konektor som napr. v Conrade teraz nasiel len jeden, pre kable do 7mm, kedze maju len jeden tak ten asi bude pasovat na nejake standardne SAT kabely co tam budu v regali vedla toho :) Vlezes niekde do shopu a kupis kabel a konektory naraz tak aby pasovali to predsa si budes vediet aj k sebe prirovnat alebo ti to predavac povie (predavacom ale zasadne neverit).

Co to je "F konetor_ F konektor- zásuvka- patrně f konektor- kabel k modemu- f konektor" som nejak nepochopil, zasuvky do steny neviem jake existuju. V tom konrade maju aj uz hotove kable Fkonektor<->Fkonektor (//edit: aha nemaju to je len plocha prechodka to nekupuj), rozdvojovat sa to pred modemom podla mna neda. Za modemom si TV signal mozes rozdvojit napr. klasickou rozdvojkou pre TV (tato je s Fkami ale existuju aj s normalnymi antennymi konektormi), co sa tyka zasuvky v stene tak tie koncove zasuvky do na stenu by som daval s klasickymi antennymi konektormi, nie s F-konektormi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny