Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Multifunkcni tiskarna- jaka ma levny provoz a je v dobrem pomeru vykon(cena

levná inkoustová multifunkce s levným provozem je SCIFI nesmysl.
Výrobce buď vydělává na tiskárně, nebo na inkoustech, někdy na obém, někdy i na následném (vynuceném) servise po určitém počtu vytištěných stran (Epson).

K dotazům (zároveň přidám pár dalších jobovek):
- všechny dnešní tiskárny používají tzv. startovní náplně, které potisknou cca 100 stran obchodní grafiky (tj. 5% pokrytí).
- většina novějších modelů opravdu odmítne tisknout, pokud chybí nebo došel některý z nepotřebných inkoustů
- při výměně separátních inkoustových kazet dochází např. u epsonů (ale i Canonu, tam, kde je oddělena hlava od zásobníků inkoustu) ke kompletnímu čištění VŠECH barev - tedy, docházela-li i jiná barva, čištěním bude vyčerpána a celý proces (včetně čištění) se bude opakovat.
- typicky HP tiskne i z barevných patron, i když nastavíš čb tisk - marketingoví máKové tomu říkají "větší věrnost šedých barev"
- cena čb kopie v případě použití jako kopírky je cca 5-15Kč, barva pak ještě o cca 5-10Kč více, v závislosti na objemu "vycákané" barvy

Pokud hledáš levný tisk, orientuj se na černobílé laserové multifukce v cenové relaci cca 5-8 tisíc Kč. Tam se už dá najít stroj, jehož náklady budou reálně na cca 0,25-0,35Kč/stranu. Pokud chceš barvu, rozumná volba neexistuje (alternativní a zasychající inkousty nejsou řešení) a tvůj boj nebude mít vítězný konec.

edit: čistě pomerově dnes vychází u ink. multifunkcí nejlépe asi ten Canon, ale i tak je to drahota.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny