Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přesměrování portu (port forwarding)

Zdravím,

Předem se omlouvám, nejsem v sítích zběhlý........Přejdu rovnou k věci. Nemohu přesměrovat žádný port, respektive otevřít ho.

Od providera mám přidělenou statickou ip, kterou jsem si nastavil v routeru TP- LINK, TL-WR1043ND. Ve vnitřní síti router přiděluje ip adresy pomocí DHCP. Každé zařízení ve vnitřní síti má pomocí MAC filtru přidělenou ip adresu. Takže vím, které zařízení má danou ip.

Konkrétně mi jde o vzdálený přístup na síťový disk. Na daném Nas serveru mám naistalován tento program pro vzdálený přístup: http://mybookworld.wikidot.com/accessbook
Když pomocí tohoto návodu: http://highlevelbits.free.fr/index.php?option=com_ content&view=article&id=85%3Aconfigure-remote-acce ss&catid=53%3Awebserver-and-accessbook-white&Itemi d=69&lang=en nastavím router, tedy povolím přesměrování portu 8080 a 443 na ip adresu síťového disku ve vnitřní síti, tak se nemůže připojit.

Tedy jde mi o to, abych se z venčí připojil do své vnitřní síťě na Nas disk. Tedy zvenčí zadám svojí externí ip adresu http://externíIP:8080, tím se připojím na router, který mě přesměruje přes daný port 8080 na interní adresu síťového disku.

Zkoušel jsem naistalovat také DD-WRT, ale také po nastavení přesměrování portu to nešlo.
Zkoušel jsem online otestovat zda-li jsou potřebné porty (8080 a 443) otevřené, a nebyli i když jsem to v routeru nastavil.
online port tester(http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/)

Mám antivirus Avast, zkoušel jsem ho vypnout. Zadal jsem do příchozích pravidel Brány Firewall zadat vyjímku pro dané porty a nic. Logicky je to zbytečné, protože dostat se na síťový disk musí jít i bez zapnutého pc a to přes router.

Tak jsem spustil příkazový řádek a zadal ipconfig /all. Je zbytečné dávát výpis, to hlavní je tam tohle: Povoleno směrování IP.......Ne
Myslíte, že proto to nemohu přes router nastavit?....Jiná možnost mě už nenapadá....

Ještě mě napadlo, že bude problém ve "službách" - services.msc

Opravdu už mě nic nenapadá. Hraji si s tím celý den, hledal jsem na googlu a nic.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny