Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak pinogvat wifi ?

Aha díky za poskytnuté informace, ale já jsem se dočetl a zajímá mi toto: jestli je to opravdu funkční + jestli je to to samé pingování, a jestli ne jak na to ? citace z jednoho webu :

Nestabilní / pomalá WiFi? Nyní už ne, našel jsem řešení
Autor: Shaim | Zveřejněno: 16 Červenec 2008
Tentokrát ti přináším něco ze své dílny. Nadpis je lehce nadsazený, ale budiž. K tomuto "zlepšováku" jsem přišel naprostou náhodou. Již delší dobu mám velice pomalé připojení. Průměrné statistiky mé WiFi: Download: 20 kB/s, Upload: 6 kB/s. Ničilo mi to nervy, ale jednoho krásného dne, jsem zjistil jak se s tím vypořádat.

Rovnou k věci. Zkoušel jsem internet - nešel, natož jsem se naštval a zkusil jsem pingovat s přepínačem "-t" na můj primárníDNS Server, jestli jede.(ano, jede)
Přepínač "-t" znamená, že opakovaně odešle určenému hostiteli žádost o ozvěnu až do manuálního ukončení. Laicky řečeno,pinguje stále.
To by ale nebylo nic tak zvláštního, zpět k mému příběhu. Hezky si pinguju a zjišťuju, že odezva je průměrně 20 ms, hmmmm krása si říkám, tak zapnu znovu prohlížeč a hle, internet naskočil jako čert. ShaiMagal.org se načetl za 1,6432 s. Říkám si, hmm super, natož vypínám pingování a vesele si surfuju, za pár sekund ovšem nastal stejný stav jako na začátku, internet na bodu mrazu. Naštval jsem a opět jsem začal pingovat DNS Server. Samozřejmě odezva opět krásná, zkouším internet a ... on jede.
Začíná mi svítat...
Poté ještě několikrát vypnu a zapnu ping na můj primární DNS Server a jsem si na 99,99% jistý, že jsem na to přišel.
Moderní medicína ala ping
Vždy, když žádám DNS Server o odezvu, tak internet jede krásně. Bohužel nejsem technik, takže si to nedokážu vysvětlit. Kdyby mi toto někdo řekl, tak bych se mu zřejmě vysmál nebo jen nechápavě zíral. Jediné mé amatérské vysvětlení je, že vzhledem ke stálému pingování zůstává spojení plynulé a nepřerušuje se(opraví mě někdo zkušenější v komentářích?).
Pokud chápeš, jak je to možné, že ping mi zázračně stabilizuje net, napiš do komentářů, zajímá mě to.
Btw, Pokud máš i ty WiFi, tak to zkus a taky dej vědět do komentářů, jestli pomohlo."

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny