Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ztracená data na microSD paměti v telefonu Samsung gt-s5560

Přeji pěkný večer,

naskytl se mi dnes nemilý problém s pamětí typu microSD (a-data microSDHC 8GB URL ) v mém mob. telefonu (Samsung gt-s5560 URL).
Paměť jsem vytáhnul z mobilu s domněnkou, že chyba je na straně mobilu, ale bohužel, paměť jsem zapojil do počítače a ta ukazuje stejný obsah jako v mobilu, (resp. v mobilu se obsah karty neukazuje a když ukazuje, tak prázdné složky - ale tímto jsi nejsem zcela jist, protože v systému složek umístěných vně telefonu a na kartě je dost chaotické se vyznat -> systém levnějších Samsungů).
Paměť jsem nechal naformátovanou z továrny na FAT32 (zda-li to není způsobené právě tímto), v počítači se zobrazí využité místo 1,18 GB z 7,69 Gb, ale velikost těch pár nahraných souborů zdaleka neodpovídá uvedenému využitému místu v paměti.
Píšu zde, k vám proto, s žádostí o pomoc, radu záchrany dat (snad), poněvadž se bojim o data, která jsem tam měl a které se mi právě teď neukazují. Nedivil bych se, kdyby tohle vzniklo mobilem, ale pak je těžké dokázat technikovi v prodejně při reklamaci, že se něco takového přihodilo a že nechci v budoucnu dát další data v sázku.
Děkuji vám.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, jsem taky vlastníkem tohoto hrozného mobilu, též s 8GB MicroSD. Tento problém jsem měl taky, a…
superbo 26.09.2011 17:34
superbo
PS: byl mobil vypnutý když jsi SDéčko vyndaval? asi na tom něco bude.. Ano, samozřejmě, pokaždé byl…
Sun 26.09.2011 21:06
Sun
zkusil jsem testdisk...ale jak říkám...zůstala mi tam polovina, a s testdiskem mi tam přibylo asi 10…
superbo 27.09.2011 15:29
superbo
Mmě pomohla "Recuva", ale začínám o tomhle telefonu vážně pochybovat a zřejmě se na něj už nebudu to… poslední
Sun 27.09.2011 20:30
Sun

Ahoj, jsem taky vlastníkem tohoto hrozného mobilu, též s 8GB MicroSD. Tento problém jsem měl taky, ale v jiné podobě-zůstala mi tam polovina souborů co tam byly. vyřešil jsem to tak, že jsem se smířil s tím, že své soubory už nikdy neuvidím :( a asi za 3 dny jsem tam měl víc souborů než předtím (stáhnuté).
PS: byl mobil vypnutý když jsi SDéčko vyndaval? asi na tom něco bude..

PS: byl mobil vypnutý když jsi SDéčko vyndaval? asi na tom něco bude..

Ano, samozřejmě, pokaždé byl vypnutý. Myslím, že na to někde v maunálu i upozorňují, aby se karta ven demontovala jen při vypnutém mobilu, je to obdobné jako u přístrojů pracujících se všemi různými druhy záznamových médií (paměťmi)- aby nedošlo náhodou k přerušení čtení/zápisu, potom se tímto můžou vytvořit vadné sektory na médiu.

Dnes jsem se byl zeptat technika v prodejně, kde jsem mobil koupil. Chtěl jsem nějaké vysvětlení, proč by se to mohlo dít. Bylo mi sděleno, že konkrétně tenhle model nepodporuje (nechce si rozumět s..) Kingstony a A-data paměťmi, jeho řešení tedy bylo, abych si zakoupil jinou podporovanou paměť pro klid duše. Jenže o tomhle faktu, že tyto značky paměťí nejsou podporovány, nikde v supportu není zmínka.

Nějaký software na obnovu ztracených/smazaných dat jsi nezkoušel? Mně to z 90% pomohlo..

zkusil jsem testdisk...ale jak říkám...zůstala mi tam polovina, a s testdiskem mi tam přibylo asi 10 souborů...
PS: Mám taky Kingstone...ale tohle se mi stalo jenom jednou..od července (stalo se mi to 1.července) už je to dobrý :)

Mmě pomohla "Recuva", ale začínám o tomhle telefonu vážně pochybovat a zřejmě se na něj už nebudu tolik spoléhat, jako doposud. Rozhodně nebudu do tohodle telefonu, teď už téměř telefon za pár stovek, investovat další peníze při koupi nové jimi (snad) garantované funkční karty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru