Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Několik tipů pro lepší chlazení PC skříně

Já jsem upravil větrák na CPU tak, aby nefoukal z vrchu, ale z boku, takže ve stojatý bedně mě to fouká skrze žebra na větráky na zadní stěně. Celková cirkulace vzduchu v bedně se zlepšila, navíc teplo z CPU je velmi rychle odvedeno ven. Bohužel je třeba mít na to vhodnej chladič, já mám poctivej kus hliníku se žebry asi 10cm vysokými s vodorovnou orientací (pokud se na chladič díváme z boku do stojící bedny).

Taky jsem zkoušel větrák na CPU ostranit úplně, udělal jsem z dobře ohýbatelnýho tenkýho plastu takovej nátrubek-krabicoid, kterej jsem nasadil kolem CPU chladiče a k větrákům na zadní stěně (mám tam dva 10cm). Myšlenka byla taková, že ty dva větráky budou tahat veškerej luft z bedny skrze ten nátrubek přes žebra na chadiči. Bohužel tah nebyl dostatečný, bralo to asi dost vzduchu různýma škvírama. Zkušenost pro mě je taková, že je lepší teplo z chladiče vytláčet, než vysávat.
Možná by to fungovalo líp, kdybych to oblepil silikonem, ale nechci vidět ten horor, kdybych chtěl něco měnit (třeba baterku na MB).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny