Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Připojím reproduktory od věže k receiveru?

Zdravím,
Koupil jsem si jen tak ze zvědavosti na poslech FLAC hudby zvukovou kartu CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY SE a velice mě překvapilo jaký jsem zaznamenal rozdíl. Rozhodl jsem se vyměnit věž AIWA NSX-S30 za receiver v hodnotě do 6500 (takže vybírám z nejlevnějších). Představa je taková, že momentálně nemám na to koupit si pořádné bedny a ošidil bych je, takže koupím jen zesilovač a připojím k němu na půl roku původní repro "AIWA SX-NS30", 6 ohmů. Vybírám tedy mezi modelama co umí i 6 ohmů, jenže ať si vyberu co chci, tak mají na přední 2 repráky připojení evidentně na tlustý kabel. Otázka zní- připojím k tomu i ty dva drátky co tam mám já?

Třeba tady- FRONT jsou na ty tlusté kabely co nemám a to co by sedělo mají až center a surround
http://i.alz.cz/ImgW.ashx?fd=FotoAddOrig&cd=PIO002 b2-03
Představuju si koupi v Alze, dostanu se tam s autem a vím jak to tam chodí.

edit: Neraďte prosím ať to koupím všechno až našetřím. Věži je přes 10 let, téměř nic už nefunguje, ani nastavování hlasitosti. Prostě ji musím vyměnit a do budoucna chci něco hezky hrajícího.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě bych měl jeden dotaz. Vím jakou hlasitost dokázala u reproduktorů AIWA SX-NS30 vyvinout věž s…
Potkan007 06.10.2011 16:35
Potkan007
Jsou málo citlivé (tuhle informaci výrobce věže neuvádí- pouze 6ohm, Made in Spain, model AIWA SX-N… poslední
Dale Cooper 30.10.2011 21:46
Dale Cooper

Ještě bych měl jeden dotaz. Vím jakou hlasitost dokázala u reproduktorů AIWA SX-NS30 vyvinout věž s maximální spotřebou 110W. Receiver má na každý kanál 130W, reproduktory mají 6 ohmů, takže jsou na nejnižším povoleném odporu. Hlasitost se nastavuje relativně plynule v krocích 0-80. Jak je možné, že tyhle relativně slabé a malé bedny (140mm, 60mm, 40mm) vyvinou svou maximální hlasitost kterou znám z věže až někde u hlasitosti 60 z 80? Jsou málo citlivé (tuhle informaci výrobce věže neuvádí- pouze 6ohm, Made in Spain, model AIWA SX-NS30)?

Jinak děkuju za mírné postrčení ke koupi formou ujištění, zvuk je už takhle před vzdálenou výměnou reproduktorů někde úplně jinde a poslouchám vlastně od chvíle kdy přijdu domů dokud nejdu spát, ráno jenom přepnu na rádio a poslouchám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru