Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno optimalizace pc na lepší výkon pomocí programu

Ahoj,prosím vás,syn se vrátil z internátu s tímto programem v notebooku : pc speed up application. Má to nainstalovaný,prý mu to poradil kamarád jako "výbornou" věc :-) Já si ale myslím,že na správný chod pc stačí, když používá avast,občas spustí spyware terminátor,a občas vyčistí ccleaner.Nebo si to myslím špatně? Trošku se tohodle programu bojím,aby mu s tím vyčištěním nezmizelo i něco důležítýho.Zálohuje jen fotky,programy ne.Můžete mi prosím někdo polopaticky vysvětlit funkci tohodle programu,výhody a nevýhody a jestli se máme držet svého čištění jak jsem psal,nebo používat tohle?Vím,na internetu si mohu o tom programu něco přečíst,ale mě zajímají vaše opravdové názory.Moc díky M.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pc speed up application nic rozumného nemůžu vygooglit. nebude to spíš placený tune-up? tím hůř. za… nový
lední brtník 29.09.2011 22:55
lední brtník
davy 14-letých administrátorů K tvým "kindermodifikátorům" přidávám "kinderadminy" :-) nový
Kráťa 29.09.2011 23:08
Kráťa
jo, je to lepší název. snad mě kvůli tomu mladší generace nezabanuje. nový
lední brtník 30.09.2011 00:01
lední brtník
kindermoderátoři tu nejsou :-) nový
Kráťa 30.09.2011 00:49
Kráťa
Jediným opravdu pozitivním přínosem je placebo efekt vyvolávající dobrý pocit uživatele. nový
Prasak 30.09.2011 06:25
Prasak
Zapomněl jsi na blahodárný vliv na zaměstnanost. Ne každý admin je schopen přeinstalace systému. nový
L-Core 30.09.2011 06:38
L-Core
A dobré placebo je právě CCleaner. Když u někoho jsem, nechce se mi zjišťovat, co všechno používá za… nový
Kráťa 30.09.2011 10:46
Kráťa
Co jste použival doted je bohatě postačující, tento program krom nekolika chyb (viz výše) jen vyčist… nový
Jan Kolář 30.09.2011 08:36
Jan Kolář
ahoj,moc všem děkuji,už jsem to odstranil :-) Díky,ahoj M. poslední
Miloš007 01.10.2011 18:14
Miloš007

pc speed up application

nic rozumného nemůžu vygooglit. nebude to spíš placený tune-up? tím hůř. zase jakési rádoby nastavovadlo, které patrně vyžaduje administrátorská práva aby mohlo "čistit".
jestli je ten program fake zjistíš lehce - pusť ho pod omezeným účtem. žádný soft se nemá co montovat do systému. pokud si řekne o admošská práva, není to čistič ale škodič.

a to na rozdíl od kráťova příkladu známých agentů s teplou vodou jde u ccleaneru, tuneupu, system mechanicu a podobných volovin o léta zavedené firmy, které přes sporné = dočasné výsledky a ohromení z placeboefektu masírují davy 14-letých administrátorů, a ti jsou jejich fanatickými obhájci.

čistěním systému se nezabývám. pokud mě něco zajímá, jsou to běžící procesy - od kterých programů tam jsou, proč nutně musí běžet.

jejich dobrý výpis dá třeba hijackthis, doporučuju si ho celý projít s malým doutníkem v křesle, bývá to na dýl. podobný log má combofix, ten navíc obsahuje jakési antispywarovadlo, a podobně jako u výše zmíněných čističů, člověk už musí víc koukat co vlastně povoluje vyčistit.
nebo si rovnou pustím starter, který má záložku pro autoruns položky, pro správu services (mnoho problémů a zpomalení způsobují nejen viry a spyware, ale běžné aplikace) a samozřejmě zobrazí právě běžící procesy.
někdo má radši process explorer nebo upm, oba jsou špička, ale ne pro klikače a spouštěče různých speedupů a terminátorů.

A dobré placebo je právě CCleaner. Když u někoho jsem, nechce se mi zjišťovat, co všechno používá za prohlížeče etc. Nainstaluji CCleaner, spustím analýzu (pouze default smazání tempů etc.), ukážu co to našlo, smažu, CCleaner odinstaluji a ten někdo má pak dobrý pocit, jak přišel Kráťa se spešl programem, vyčistil...
Že je to vlastně totéž, jako "vyčištění disku" ve Windows ani netuší. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru