Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otestování software zdali je vhodný pro osoby s postižením sluchu

Jsem také neslyšící po dlouhodobé aplikaci Streptomicynu. Prosím další slyšící veřejnost o testování programu v Androidu- Google voice search a napsání recenze, neboť by to byla velká pomoc SP lidem ovládající češtinu.
Odezírám, ale odezřít pořádně se dá jen 60% mluveného a to ještě jen někomu, kdo má dobrou artikulaci rtů.
Je prokázáno, že soustředit se na odezírání lze jen 15-20min. poté ubývá soustředěnost a vstřebávání pohybu rtů mozkem odezírající osoby, při těch 60ti%tech je vidět kolik informací SP člověk ztratí.
Byla by to proto velká pomůcka pro SP osoby a sám bych si hned koupil nový přístroj s aplikací Androida.
Zkoušel jsem program na jiném mobilu, ale SP osoba sama sebe neslyší, proto může být výslovnost trochu rozmazaná a program odpověděl vždy špatně.
Je proto od věci, aby testovali lidé slyšící, neboť ty různé nuance hlasu sami slyší a tak se dá lecos pochopit, které samohlásky, nebo souhlásky program nerozliší.
Přidávám se ke Kráťovi a prosím testujte a napište jaké zkušenosti s tím programem máte (co a jak přeložil mluvené do psané podoby)
Odměnou Vám bude dobrý pocit, že se snažíte někomu pomoci, neboť ne každý, kdo přijde o sluch v pozdějším věku má ty vlohy na naučit se odezírání.
Díky, zkoušejte a pište recenze :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny