Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otestování software zdali je vhodný pro osoby s postižením sluchu

Jde o diktování do mobilu a následný převod řeči do písemné podoby. Nemusí se psát, osoba s postižením sluchu si to přečte.
V testovací fázi je software pro Windows Mobile. Jenže WM už se nedělá. Tento software už chodí na Androuidu, ale co konkrétně nevím. Pro WM už začíná být i použitelný. Screenshoty jsou z testování z reproduktoru televize (počací ČT1 a Nova)
[43pocasi_ct1_tn.jpg] [72predpoved_nova_tn.jpg]
Je to program Newton Dictate. Ono jde o tu spolehlivost. Pokud diktování používá jedna osoba (nebo i několik) a "vycvičí" software na svůj hlas, je diktování dost spolehlivé.
Ale pro osoby s postižením sluchu nejde "vycvičit" program, jelikož pokaždé mluví někdo jiný (návštěva, lékař známý...)
Kdysi jsem k tomu sesmolil i článek
http://ladislavkratochvil.blog.idnes.cz/c/167099/M obilni-diktovani-nejlepsi-kompenzacni-pomucka.html

No a k tomu Androidu mě napadlo, že by možná šlo použít Google voice search. Prý to není použitelné pouze na vyhledávání, nýbrž i na SMS, či poznámky (vlastně tedy delší text). Google má určitě obrovský slovník, navíc je Google voice search zdarma a osoby s postižením sluchu, které mají mobil s Androidem by to mohly používat hned.
Osobně Android nikde nemám a i kdybych měl, otestoval bych to třeba jen na deseti "mluvčích".

Chtěli bychom vás (majitele MT s Androudem) tedy poprosit, zdali byste byli tak hodní, vyzkoušeli Google voice search na delším textu, případně s různými mluvčími (obě pohlaví).
Aby měl průzkum nějaký smysl, je dobré diktovat stejný text, aby šla porovnat úspěšnost. Čili pokud to jde, nadiktovaný text také uložit a třeba sem vložit, nebo Screenshot, ideálně obojí.

Pro vás, kteří se tohoto dobrodružství zůčastníte, testovací text:

Rozvoj moderních hlasových technologií založených na počítačovém zpracování signálů a metodách umělé inteligence umožnil vznik softwarových nástrojů, které jsou schopny automaticky přepisovat mluvenou řeč. První programy umožňující spojité diktování do počítače v češtině, byly vyvinuty na Technické univerzitě v Liberci mezi lety 2003 až 2005. Trvalo však ještě několik let, než mohly být dovedeny do podoby komerčně dostupného softwaru.

Odměnou vám bude dobrý pocit a tisíceré díky. :-)

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě to oživuji. Mohl byste prosím někdo ještě vyzkoušet ono Google voice search? My už o tom disku… poslední
Kráťa 31.10.2011 08:27
Kráťa

Ještě to oživuji.
Mohl byste prosím někdo ještě vyzkoušet ono Google voice search? My už o tom diskutujeme na foru osob s postižením sluchu (http://www.kochlear.nazory.cz/forum/index.php?acti on=vthread&forum=4&topic=1349), ale nikdo nemáme přístroj s Androidem, abychom vyzkoušeli vhodnost.
Zkuste třeba nějaký zážitek (diktovat z hlavy - ne číst), nebo do toho vyprávět Červenou Karkulku, co to bude dělat.
Díky 5869x

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...