Předmět Autor Datum
Myslíš, že na lacnom LCD ti skôr odíde bod? Nemyslím. Lacné má možno menšiu rýchlosť a menej možnost…
msx. 17.05.2006 19:18
msx.
Nejde o mrtvý body, ale o kvalitu obrazu. Viděl jsem několik těchto levných LCD v "akci" vedle sebe,…
Prasak 17.05.2006 19:22
Prasak
Jo, LCD TV (aspoň ty za lidovější ceny) nestojí za nic... jakmile se scéna rychle pohne, celý obraz…
L-Core 17.05.2006 19:18
L-Core
Kámoš má tuto: d-54374 Doporučili mu ji jeho známí se SILu, což je servisní středisko mj. i pro tyhl…
siberian 17.05.2006 19:26
siberian
My právě tuto otázku budeme muset doma časem řešit, máme postarší Teslu - něco do 10ti let - a na tr…
Prasak 17.05.2006 19:32
Prasak
Řekl bych, že levné a kvalitní LCD TV jsou realitou už teď, právě díky tomu modelu od Hyundaie. Za t…
siberian 17.05.2006 19:43
siberian
Já kupoval Teslu (Oravu) ještě za komančů a obraz má pořád OK. V kanceláři mám tak 2 roky starou Tes…
L-Core 17.05.2006 19:46
L-Core
No my naštěstí taky nejsme moc televizní, tata to má na zprávy a mamina sem tam večer, stejně tam dá…
Prasak 17.05.2006 19:57
Prasak
V době, kdy se rozjíždí digitál bych si dražší telku s analog-only laděním (dekodér asi není to sprá…
touchwood 17.05.2006 19:52
touchwood
Ha! ten hyiundai vypadá dobře, do toho bych asi taky šel.
touchwood 17.05.2006 19:54
touchwood
To mě připomíná.... mám ve sklepě pár zbytečných lahváčů, jdu pro ně!!! :beer::beer::beer:
Prasak 17.05.2006 19:58
Prasak
Tak já budu muset šlapcugem do hospody :-| Pokud si to kvůli komárům nerozmyslím...
L-Core 17.05.2006 20:52
L-Core
ale volby jsou přece až v červnu?! :-D
touchwood 17.05.2006 21:44
touchwood
Ale šak nemožeš porovnávať kvalitu obrazu v predajni a kvalitu doma. V predajni púštajú iba dva druh…
Liddry 17.05.2006 22:01
Liddry
už jsem zde o tom psal (nebo u velkého bratra ?) opravdu ještě poměr cena/výkon nestojí za to. Chce… poslední
cody 17.05.2006 22:22
cody

Jo, LCD TV (aspoň ty za lidovější ceny) nestojí za nic... jakmile se scéna rychle pohne, celý obraz se úplně rozmaže. IMHO zatím nepoužitelné.

Jelikož mě televize/vysílání zajímá opravdu hodně málo, teprve nedávno (kdy jsem postarší Oravu vezl do servisu a tam vyslechl, že už možná nepůjde) jsem se motal po hypermarketu a obhlížel ty zázraky za cca 30k. A byl to hnus.

O plazmě jsem nikdy neuvažoval a ani neuvažuju.

Kámoš má tuto: d-54374 Doporučili mu ji jeho známí se SILu, což je servisní středisko mj. i pro tyhle TV v ČR. Co ji dostal, pustili jsme na ni pár testů a odezva slušná, zobrazení odstínů bílé a tmavé skvělé. Pozorovací úhly perfektní, podsvícení naprosto rovnoměrné. Podání barev nevím, ale takové DVD SW3 vypadalo na ni super. Až přijdou Blue-ray a HD-DVD s rozlišením pro takovéto TV, tak to bude teprve obraz. Já osobně bych tedy už CRT nevolil.

edit: Je ale pravda, že vůbec nevím, jak na ni vypadá TV vysílání. Čumíme jenom na DVD.

My právě tuto otázku budeme muset doma časem řešit, máme postarší Teslu - něco do 10ti let - a na trhu už časem jiný, než LCD TV nebudou. Zatím však Tesla jede, takže do tý doby snad bude i levný LCD na takové úrovni, abych mohl koupit TV bez těžkýho výběru. Vybrat slušný LCD za rozumný prachy není žádnej med.

Já kupoval Teslu (Oravu) ještě za komančů a obraz má pořád OK. V kanceláři mám tak 2 roky starou Teslu, nějakou malou za 3 tácy. Na moje potřeby bohatě stačí.

Jinak jsem na tom jako ty (úvaha, zda koupit) - ale naše rodina není televizní, takže moc netlačím na pilu, když vidím, že kvalita za rozumnou cenu prostě není. Kdyby mi dnes odešla "hlavní" domácí televize, zase bych si koupil nějakou CRT Teslu za cca 8k.

Protože máme kvalitní příjem, nejsem ani nijak nadšený z digitalizace; co jsem měl možnost viděl, byla kvalita nic moc - prostě mám pocit, že to s kompresí na multiplexu trošku přehánějí a je to vidět.

No my naštěstí taky nejsme moc televizní, tata to má na zprávy a mamina sem tam večer, stejně tam dávaj prd. Já jen vyjímečně, skoro vůbec.

Digitální vysílání jsem ještě neviděl, ale věřím, že nám to doma určitě pomůže, bohužel musíme používat vzdálenější vysílač a z něj je obraz zašuměný, pokud použijeme ten nejbližší vysílač, tak nám Nova prolíná do všeho ostatního.
Kolega, co už digi vysílání přijímá, říkal taky něco o tom, že sem tam jsou ty kostky vidět, hlavně u větších tmavých ploch. Ale je to prý způsobeno tím, že v tom multiplexu je i Nova, která má časem vypadnout na jinej, pak by se to mělo zlepšit.

V době, kdy se rozjíždí digitál bych si dražší telku s analog-only laděním (dekodér asi není to správné slovo a teď si nemůžu vzpomenout :-)) nikdy nekoupil. Prostě se to příčí mému šetrnému já :-D. Osobně dožívám se starou telkou a čekám. Nechci mít zase "další" krabičku. Pamatuju si to z dob, kdy se tu zavádělo pásmo UHF, a kdo chtěl ČST2 a ORF, tak si musel ke starší telce koupit "konvertor" (frekvenční převaděč?)

P.S.: ALe neberte mě moc vážně, jednak jsem pod vlivem a jednak čumítko sleduju jednou za uherák.

Hmm.. asi jsem vypil moc :beer::-D

Ale šak nemožeš porovnávať kvalitu obrazu v predajni a kvalitu doma. V predajni púštajú iba dva druhy signálov.: buď kvalitný HDTV demo filmíček v 1080p kvalite, ktorý ale chytajú na Digitálne Satelitné vysielanie. Alebo tam pustia DVD reklami, ktoré majú signál podelený neviem koľkými rozbočovačmi takže je obraz rotrtkaný ( admini prepáčia za výraz :)) ). Ja som tiež tak čumel v predajni, že voco gou ale dal som si predviesť len samostatne jeden TV o ktorý som mal záujem a obraz bol úplne iný...teda v lepšiom myslím.

už jsem zde o tom psal (nebo u velkého bratra ?) opravdu ještě poměr cena/výkon nestojí za to. Chce to ještě rok, dva počkat, až budou panely s novou technologií. Zatím úhly ani odezvy nejsou tak jako na CRT , a jak psal výše kolega, když do toho pustí bezvadný signál , těžko ohodnotíte pravý stav věci pro běžný provoz. Plazma žere jako elektrárna a LCD nějakých 29" je moc peněz, takže doba podle mne ještě neuzrála pro koupi. Za ty peníze to ještě neumí co by mělo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru