Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Harddisk - jaký vybrat?

Řešil sem před nějakou dobou celkem slušnej problém s dvouma compama, oba měli WD Green ze série EARS, vyřešilo to až toto upozornění na CZC:

Upozornění: Některé disky společnosti WesternDigital, včetně tohoto modelu, využívají atypickou velikost paměťového bloku - sektoru. V případě disků WesternDigital se jedná o 4kb sektory namísto standardních 512b na sektor. Tato změna vede k zvýšení celkové kapacity pevného disku, ale způsobuje značné problémy většiny operačních systémů, které předpokládají použití sektorů standardní velikosti. Pro uživatele se tento problém jeví jako značné zpomalení rychlosti pevného disku, potažmo operačního systému jako celku. Dle oficiální prohlášení výrobce se tento problém netýká operačních systémů Windows Vista, 7 a Sever 2008, Mac OS X a novějších distribucí operačního systému Linux, praxe naší společnosti ovšem ukazuje, že se tento problém nevyhýbá ani těmto operačním systémům. Sektory s velikostí 4kb využívají disky série EARS a některé modely řady AARS, konkrétně 640GB model.

Bohužel s tím opravdu ani Win7 neuměli pracovat. Výměna disku a vyřešeno. WD green už nechci nikdy vidět. Doporučuju WD blue, je tišší než black.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny