Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jsou nějaké důsledky při přílišném stahování?

Zdravím. Rád bych se vás zeptal na věc ohledně stahování. To že stahovat hudbu, filmy a hry pro vlastní užití bez šíření dále je v ČR legální vím, ale správce sítě mě upozorňoval že za měsíc stáhnu příliš mnoho souborů cca. 100-150 GB (200 GB vyjímečně) a mohla by si mě začít všímat policie a myslet si že stažená data prodávám nebo šířím jiným způsobem.

P.S. Bydlím v malé vesnici, kde moc lidí internet nemá a se svým vysokým objemem dat jsem tam celkem nápadný, takže bych se chtěl zeptat: jak to skutečně je?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je vcelku jednoduché, tvůj správce sítě se ti dívá co stahuješ a co odesíláš, asi ví o to dětském… nový
TNT 09.10.2011 18:02
TNT
dokud to nenabízíš dál, nikdo po tobě nejde. ale část obsahu co stahuješ (hry=sw) není legální ani p… nový
lední brtník 09.10.2011 18:08
lední brtník
mě 100giga nepřipadá zas tak moc...vždyť třeba avatar v solidní kavlitě mám 35 giga... nový
severák 09.10.2011 18:51
severák
Kto by stahoval Avatara? poslední
blue5 09.10.2011 19:01
blue5

To je vcelku jednoduché, tvůj správce sítě se ti dívá co stahuješ a co odesíláš, asi ví o to dětském pornu tak ti nenápadně sdělil, že co je moc, to je moc.

Jak je to skutečně to ti nikdo nikdy neřekne, jestli ti policie na dveře zaklepá nebo ti vpadne do pokoje oknem URNA.

A teď vážně. Pravděpodobně ti správce sítě říká, že stahuješ moc a platíš málo. Připojení je business, ber nebo nech být. Platím dvě připojení - UPC má politiku FUP schovanou pod termínem zachování kvality sítě (jakýmkoliv způsobem mě mohou omezit), vesnická wifi má natvrdo předepsanou FUP politiku podle ceny jsou rychlosti a datový strop.

dokud to nenabízíš dál, nikdo po tobě nejde.
ale část obsahu co stahuješ (hry=sw) není legální ani podle našich benevolentních zákonů, a poskytovatel o tobě ví. dokonce ho možná sereš že mu vytěžuješ připojení. takže kdyby došlo na lámání chleba - ne kvůli tobě, ale např se policejně začne řešit nějaký server ze kterého stahuješ - provider bude první kdo tě práskne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru