Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ubuntu (Unity) - skúsenosti

1. Gnome panel mi padal dosť často, najmä pri štarte. Unity mi tiež už pár razy padlo. Horšie je, že keď padne Unity, tak sa nedá robiť skoro nič. Pri Gnome paneli fungovalo aspoň Alt+F2 pkill gnome-panel. Edit: Resp. on ten gnome-panel väčšinou nespadol, len sa tak blbo vyrenderoval, že sa nedal používať.

2. Veľký font sa dal a stále dá zmeniť. V Ubuntu 11.10 na to potrebuješ externú aplikáciu, čo považujem za taký menší fail. Keď si zmenšíš veľkosť fontu o jednu jednotku, tak je to ok.

3. Nedotiahnuté je, že keď spadne Unity alebo si ho omylom vypneš, tak nie je také jednoduché vrátiť sa späť.
Ďalej, nedá sa tak jednoducho prispôsobovať výzor okien. Napr. predtým som mal vďaka Emeraldu polopriehľadné okraje okien a-la Aero. Teraz nechávam už aj tie tlačidlá maximalizovať/minimalizovať/zavrieť vľavo, pretože ak ich aj presuniem doprava, tak pri maximalizácii sa zobrazujú vľavo. Vlastne toto som naposledy skúšal v 11.04, možno to v 11.10 nejako vyriešili, ale už sa mi to nechce skúšať.
Ďalej sú nedotiahnuté skrollbary - resp. tie nové sú dotiahnuté a sú pekné (hoci v 11.04 sa mi zdali krajšie), ale musí ich podporovať aplikácia. Takže väčšina aplikácií používa tie staré.

Screenshot:
7275-obrazovka-png

Edit: Upgradoval som postupne z čistej inštalácie Ubuntu 8.04.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny