Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ubuntu (Unity) - skúsenosti

Neviem ako lepšie toto nazvať. Ak má niekto pocit, že je vhodné názov zmeniť, tak sa neurazím, kľudne ho zmeňte. Zaujíma ma, teraz, keď už Unity nie je v plienkach, že ako sa zbavuje chybičiek. Kedysi som fungoval pod Ubuntu a Gnome Panel a bol som maximálne spokojný. Potom prišlo Unity a nedokázal som mu prísť na chuť. Prešiel som na Kubuntu, s ktorým som bol spokojný, ale krátko, pretože som zistil, že ľúbi často padať kvôli nestabilnému KDE (ešte viac než Windows) (viem blbé prirovnanie, ale nič vhodnejšie ma nenapadlo). Lezie mi to už vcelku na nervy a preto zvažujem návrat k Ubuntu. Keďže Gnome Panel bude čoskoro minulosť, chcem si zvyknúť na Unity, ale obávam sa, že čo sa padania týka, zrejme to bude ako Kubuntu a pôjdem z blata do kaluže. A preto by ma zaujímalo pár vecí, ktoré by som chcel zodpovedať, aby som vedel, či mám spätný prechod na Ubuntu vôbec zvažovať:

1. Je to stabilné ako bol Gnome Panel (ten mi myslím padol možno raz, naproti tomu, Kubuntu aspoň raz za dve sedenia, hlavne pri vypínaní)?

2. V Ubuntu sa mi nepáčil veľký font, vinou ktorého sa na obrazovku zmestilo dosť málo. Dosť citeľné to bolo pri FileZille alebo pri Web Developer Toolbar pre Firefox. Po prechode na Kubuntu som zistil, že font v Linuxe môže byť aj menší a zmestí sa mi toho viac. Zaujímavé pri tom bolo, že pri Gnome aplikáciách bol v Ubuntu veľký font (aj keď som ho v nastaveniach zmenšil, stále bol veľký) a v KDE aplikáciách bol font v normále. Po prechode na Kubuntu boli všetky fonty v aplikáciách prijateľne malé (Gnome aj KDE). Zaujímalo by ma, ako je to vyriešené v najnovšom Ubuntu.

3. Ešte by ma zaujímalo, že o čom v Unity si myslíte, že je nedotiahnuté a prečo.

Poprosím každého, kto odpovie, keby mi napísal, že či upgradoval alebo sa jednalo o čistú inštaláciu a tiež, či pôvodne inštaloval Kubuntu a dodatočne doinštaloval Ubuntu. Zistil som totiž, že systém sa po upgrade alebo dodatočnom doplnení Kubuntu / Ubuntu často správa inak než pri čistej inštalácii.

Potešili by aj screenshoty pre porovnanie veľkosti fontov.

Viem, že podobných tém na mnohých fórach vzniká veľa, ale myslím, že moje otázky sú dosť špecifické a v dnešných dňoch sa v určitých ohľadoch môže Unity správať inak než pred pár mesiacmi, pretože bolo a zrejme aj dnes ešte je pod drobnohľadom vývojárov, ktorí sa ho snažia vylepšovať čo najviac. Preto si myslím, že možno odpovede, ktoré by som si našiel na moje otázky by dnes už nemuseli korešpondovať so skutočnosťou.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny