Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou grafickou kartu do 2500,- Kč?

Poslední dva příspěvky se týkají operační paměti, tedy RAM. Máš tam jen 1GB RAM, což je na Windows 7 hodně málo, mnohem lepší by byly 2GB. Problém je, že ty máš v PC starší typ pamětí (DDR2), který jsou dnes už relativně drahý (vůči novějšímu typu DDR3), takže vyvstává otázka, jestli se vyplatí do toho starýho PC vůbec investovat další prachy. Co se týká grafický karty, tak tu můžeš později použít do novýho počítače, pokud si v budoucnu novej koupíš, ale pokud přikoupíš i paměť RAM, tak tu do novýho počítače nedáš.

Takže pokud ti počítač zatím stačí, tak bych jej popohnal buď tímto:
http://www.alza.cz/1gb-ddr2-800mhz-pc6400-d66953.h tm
Ale protože budeš pak mít v PC lichý počet paměťových modulů, bude to mít maličký (zanedbatelný) dopad na výkon směrem dolů. Jde o to, že když jsou paměti v PC v páru, tak mají vyšší datovou propustnost a tím se zvýší výkon počítače, ale občas to je sporný, zvláště u starýho PC, jako máš ty.

Nebo dražší varianta
http://www.alza.cz/2gb-kit-2x1gb-ddr2-d55844.htm
ale protože tvoje deska víc než 2GB RAM neumí, tak bys musela ty dvě původní paměti dát z počítače pryč. Na druhou stranu výkon neklesne.


Osobně bych volil první variantu, je to levnější a úbytek výkonu zanedbatelný, prakticky to nepoznáš. Ale rozhodně poznáš, že budeš mít v PC více paměti, bude svižnější celej systém, hry se budou nahrávat rychleji.
Hádám, že tam hraješ The Sims, co? ;-)





A trochu ti to shrnu.
Pokud máš dva a půl tisíca k dispozici a nechceš shánět nějakých 8 tisíc na nový vnitřnosti počítače, kup si lepší grafiku a paměť RAM, tedy doporučuji tyto dvě věci:
http://www.alza.cz/sapphire-hd-5670-d151124.htm
http://www.alza.cz/1gb-ddr2-800mhz-pc6400-d66953.h tm

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny