Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prepäťová ochrana pre LED televízor

Objednali sme LED televízor cez Internet a volali mi, že výrobca ho odporúča používať s prepäťovou ochranou. Ponúkli mi nejakú drahšiu (cca 40 € akciová cena) s kondenzátormi (nie som si istý, či to nie je už niečo na spôsob veľmi jednoduchej UPS). Vraj panely v televízoroch sa môžu prepätím poškodiť a vznikajú na obrazovke potom nejaké "mapy". Nakoniec to dopadlo tak, že som ich ponuku odmietol a ochranu si kúpime zvlášť.

To asi v skratke. To, že prepäťová ochrana má význam mi je jasné a rozhodli sme sa, že ju kúpime. Ale v telefóne ma presviedčali, že najvhodnejšia je táto drahšia, pretože lacné kusy nemusia zabezpečiť dostatočnú ochranu. V istom zmysle je to pravda. Ale mám otázku, či to má skutočne význam kupovať tú drahšiu, keď lacnejšia ochráni tiež a pri búrke to je aj tak lepšie odstaviť.

Aké sú vaše skúsenosti s "mapami" a prepäťovými ochranami? Aký význam vidíte v tej drahšej? No a ešte by ma zaujímalo, ako je to s výlukou záruky pri prepätí pri používaní prepäťovej ochrany lacnejšieho typu (samozrejme ochrana napájacieho kábla aj anténneho)?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mali sme drahú prepäťovú ochranu a Led Tv jednu búrku aj tak neprežil, zatiaľ sme ho nedali do oprav… nový
Smola 21.03.2014 12:29
Smola
Mohlo se naindukovat vyšší napětí na anténě. Pokud máte pojištění domácnosti, hlaste to jako pojistn… poslední
Kurt 21.03.2014 13:03
Kurt

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru