Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poraďte s nákupem nové grafiky

já jsem (obzvláště v poslední době - tj. poslední cca 3 generace nvidia grafik) víceméně AMD pozitivní, volil bych HD6950, případně 560Ti, pokud by to měla být nvidie. Ty zajišťují jakous takous záruku, že na nich půjde v HD rozlišení hrát i budoucí hry.

Spíše ti ale doporučím projít si testy, obzvláště her, které máš v plánu hrát. Tam najdeš IMHO nejlepší odpověď, jakou značku a typ vybrat. Ber to tak, že to je "mrtvá investice" na určité, víceméně předem dané, období.

A ještě k nvidiím - dost často zaznívá, že mají lepší ovladače než AMD. Moje zkušenost z poslední doby je přesně opačná. Souvisí to s tím, že i AMD už podporuje vývoj her a nvidia tak na to nemá "patent". A zatím co hry na AMD grafikách fungují bez zjevných obtíží i s vyloženě starými drivery (jen občas nemají tak vysoké FPS jako v případě aktualizovaných driverů), tak u nvidie to dopadá tak, že hry padají, nebo rovnou vyhroutí celé PC "domodra" - viz poslední případy např. u BF3. viz herní poradna - http://hry.poradna.net/f/view/23205-bf3-mordor-ser ver?page=r23289#r23289

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny