Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypínání pc

Ahoj Všem
Mám takový problém. Před 3-mi dny jsem zkoušel do pc zapojit novou ram (512mb místo původní 256mb). Ram chvíli pracovala normálně ale po chvíli práce (cca 20-ti minutách) se počítáč náhle vypnul jako kdybych ho vypojil ze zásuvky. Když jsem pak zkoušel pc zapnout, nechtěl mi naskočit windows. Jednoduše mi vlevo nahoře blikalo bílé podtržítko ale windows prostě nenaběhl. Zkusil jsem teda přeinstalovat windows. To proběhlo bez problémů a tak jsem se už začal radovat a instalovat potřebné programy (antivir, ovladače atd.). Jenže když jsem nainstaloval ovladače na grafickou kartu a udělal restartování pc, tak mi to začalo dělat to, že se opět windows nenačítal ale neustále se mi restartoval pc. Myslel jsem si tedy, že je to hard diskem a tak jsem ho dal do opravy. Tam mi řekli, že do 30-ti dnů ho budu mít zpátky. Dnes mi to ale nedalo a zkusil jsem zapojit stařičký HDD s IDE kabelem na kterém byl windows již nainstalovaný. Windows sice nabíhá ale jakmile mě přivítá a naběhne plocha tak se pc opět vypne jako kdybych ho vytrhnul ze zásuvky. Nevím si s tím rady.

Moje pc sestava:
Windows XP 32-bit
Grafická karta:Ati Radeon HD 4650
Ram: 1024 Mb před upgradem po upgradování 1280 Mb
Procesor:Intel Pentium IV 3.0 GHz
Základní desku bohužel nevim. Musel bych to prohnat cpuz ale to bohužel není možné.

Vím že je to starší pc ale jsem na něj zvyklý a pro mé potřeby je dostatečný a proto mi dost záleží na jeho opravě. Vážně děkuju mockrát všem kteří se prokoušou timhle románem a pomohou mi.

Předmět Autor Datum
Jak dokázals instalovat ovladače, když ani nevíš, co máš za desku? Pro začátek můžeš zkusit jiný zdr…
karel 02.11.2011 20:11
karel
No já mám dodatečnou grafickou kartu na kterou mám i cd s ovladačema. Jinak windows teď zkouším na t…
Bace 02.11.2011 20:16
Bace
Na CD ke grafice jsou drivery chipsetu základní desky?
karel 02.11.2011 20:17
karel
To netuším, ale myslim si, že asi ne. Ale předtim jsem tam snad ani žádný ovladače k základní desce…
Bace 02.11.2011 20:20
Bace
Když vrátíš tu starou RAM, tak počítač taky nefunguje? Místo přeinstalovávání systému a dávání disk…
host 02.11.2011 20:26
host
Ne, ani po vrácení starý ramky ten windows nenabíhá. Tak já do toho zase tolik nevidim ale evidentně… poslední
Bace 02.11.2011 20:29
Bace

No já mám dodatečnou grafickou kartu na kterou mám i cd s ovladačema. Jinak windows teď zkouším na tomto starém HDD přeinstalovat a zaseklo se to v 53% s tim že nějaký soubor to nedokáže nainstalovat takže diskem to asi skutečně nebude. Ale je zajímavé že to začalo dělat po tom co jsem tam dal tu novou ramku, tak jestli to s tim nemá nějakou souvislost. Ale už jsem jí dal zase pryč a jsou tam ty původní a stále to dělá.

Ne, ani po vrácení starý ramky ten windows nenabíhá. Tak já do toho zase tolik nevidim ale evidentně jsem reagoval zbrkle když jsem dal ten disk do opravny. Stejně si skoro myslim že to bude nějaká vypnutá prkotina v BIOSu nebo tak ale v om se hrabat radši nechci protože tomu nerozumim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru