Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doporučte foťák pro starší paní

Tak všem děkuju, po přečtení podnětné diskuse jsem svůj výběr redukoval na tyto tři kousky:

1. Canon PowerShot A800 - Navzdory velmi nízké ceně překvapivě kvalitní obrázky (vygůgleno). Trošku širší kvůli tužkovkám, ale to by moc nevadilo. Nestabilizuje (aspoň jsem to nenagůglil, nebo gůglil blbě) a to by naopak vadilo.

2. Panasonic DMC-S1EP-S - Absolutně blbovzdorný, tenký, lehký (do máminy kabelky/ledvinky ideální). Akublok před tužkovkama mírně preferuju.

3. Canon PowerShot A2200 - Zatím favorit, ale taky jsem se nedočetl nic o stabilizaci.

Bude asi ideální koupit mamce levnější škatulku, pokud se jí focení zalíbí, není problém to věnovat synovci a koupit něco lepšího. Tu stabilizaci bych opravdu rád - vím, že to není samospasitelné, ale zas to není tak ouplně od blba. Slovy klasika: "Až se tobě třásti bude ruka...". Není sice problém prohnat mamčiny fotky Photoshopem, ale rád bych, aby to i po "střelbě od boku" bylo použitelné a já nemusel každé předlesní zátiší editovat. Taky ještě nevím, jestli bude fotit na "klasiku" 3:2, 4:3 či 16:9 (podle displeje svého notesu) - papírové fotky se z toho asi nikdy dělat nebudou. Tož tak. Věnujete-li mi ještě něco málo času v pomoci s výběrem mezi těmito třemi kompakty, pomodlím se za vás u svých bohů ]:).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny