Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem router nebo adsl na rozpojeni internetu ???

"potrebuju dostat internet z jednoho pc do druheho"
To znamena, ze pripojenie na Internet uz mas. Nepises ake, ale na ADSL modem/router zabudni. Ked mas Internet cez telefonnu linku (neviem), tak urcite uz ADSL (VDSL) modem mas a dalsi nepotrebujes (dokonca neda sa pouzit).

Otazka je ci naozaj chces "dostat internet z jednoho pc do druheho", cize stale zapnute jedno PC a z neho tahat Internetove pripojenie na dalsie PC (co je blbe riesenie, ale neviem tvoje dovody).
Lepsie riesenie je "rozmnozit" konektivitu na dve (tri, styri) PC. To znamena, ze vsetky PC budu nezavisle na inom a staci mat zapnuty router a lubovolne PC.

Staci Ti bezny Wifi router a pripojis styri PC kablom a niekolko desiatok (teoreticky) Wifi zariadeni (mobil, notebook, netbook, tablet, televizor ...). Router bez Wifi je dnes len o 100-200 korun lacnejsi, tak aj ked momentalne nemas ine zariadenie na Wifi, aj tak doporucujem.

Aky konkretny router kupit, to zalezi od pripojenia (lacne sunky maju problem s vysokorychlostnymi pripojeniami) a od Tvojich poziadaviek. Napr. ked na druhom PC budes mat nejakeho "stahovaca" co Ti zabere celu konektivitu, tak sa oplati router, ktory vie nastavit (limitovat) datovy tok pre jednotlive PC.

Napis od koho (provider) mas pripojenie a ako "rychle", pripadne dalsie poziadavky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny