Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Z W-XP mi zmizel muj ucet

Ahoj,
stala se mi zvlastni vec - aktualizoval (automaticky) jsem USB na desce Gigabyte 7N400-PRO2. Po aktualizaci jsem restartoval system. Kdyz jsem se pote chtel prihlasit, po zadani hesla mi bylo receno, ze "se nelze prihlasit, ucet je zablokovan". Heslo bylo dobre. Mne polilo horko, protoze nemam nastavene klasicke prihlasovani se zadavanim jmena, ale to mene bezpecne s "uvodni obrazovkou" a administratorsky ucet tam samozrejme nebyl. Podotykam jeste, ze jsem mel povolene "rychle prepinani uzivatelu". Tak mi nezbylo nez zkusit restartovat jeste jednou. System nabehl, ale zmizel mi muj ucet a misto nej se tam objevil administratorsky, resp. moznost jeho prihlaseni. Jsem se tedy dostal do Windows, a kdyz se podivam do ovladacich panelech-uctu, tak ten muj ucet tam neni. Na disku v Documents and Settings je.
Nevedeli byste, cim by to mohlo byt? Mam W-XP SP2, prihlasovani jsem jiz prenastavil na normalni se zadavanim jmena a vypnul jsem prepinani uzivatelu.
Diky, M.

Předmět Autor Datum
zajímavé... asi nějaká bleška.. Nicméně "účet byl zablokován" je jasná hláška systému o tom, že byly… nový
touchwood 27.05.2006 11:31
touchwood
Diky tacude, jsem tedy pro jistotu vytvoril novy ucet, stahnul uvedene utilitky a zazalohoval profil… poslední
Mrak 27.05.2006 12:04
Mrak

zajímavé... asi nějaká bleška.. Nicméně "účet byl zablokován" je jasná hláška systému o tom, že byly provedeny pokusy o neúspěšnout autentikaci.

Samozřejmě můžeš vytvořit účet nový (ideálně s odlišným login jménem, aby se ti nevytvořil profil "uživatel".000 a následně mu systémově (přes ovl. panel systém, záložka profily) zkopíruješ data "starého" profilu. Kdybys chtěl kopírovat více nastavení a soukr. registry, doporučuji použít nástroj copyprofile z balíku 12ghosts

Diky tacude, jsem tedy pro jistotu vytvoril novy ucet, stahnul uvedene utilitky a zazalohoval profil. Po restartu jsem se zkusil prihlasit na puvodne blokovany ucet a ono se zadarilo... Takze nevim, co to mohlo byt, mozna nejak zmatene "rychle prepinani uzivatelu"...nevim. Kazdopadne se to jevi, jako ze to je v poradku. Mam aspon zazalohovany profil a pekne utilitky k tomu. Omlouvam se za asi zbytecny alarm.
Pekny den, M.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru