Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Novější procesor, který vybrat.

Jasné, já měl samozřejmě na mysli drobné přetaktování (asi 200, možná 400Mhz). Zajímalo by mě ale, jestli skutečně stačí pouhá změna násobiče a to je vše. Nic jiného.
A hlavně pak, jestli i při drobném přetaktování pouhým zvýšením násobiče, dochází ke snížení životnosti nebo nějakému poškození, atd. I přestože všechny ostatní hodnoty zůstanou na původní úrovni (napětí, atd). Nevím, co přesně poškozuje procesor při přetaktování (vyšší napětí, než je stanovené, vyšší frekvence, teplo,...), proto se ptám.
Ptám se na to proto, že se mi (nemohu si pomoc) ze všech modelů líbí nejvíce Phenom II X4 960T a přemýšlím o jeho pořízení. Pokud tedy opravdu stačí jen čytřjádro a šestijhádro je nevyužitelné. Akorát mě trochu odrazují "jen" 3.0Ghz. Proto se ptám, jestli by bylo případně možné, ho v případě potřeby přetaktovat na frekvenci 3.2 nebo lépe na 3.4 Ghz. To aby se vyrovnal modelu 955/965, avšak s výhodami 960T. Hlavně ale, a to především především, aby nedošlo k nějakému poškození(poškozování) nebo snižování životnosti právě vlivem přetaktování a dlouhodobému provozu... A vlastně také, zdali bych to zvládnul já, který taktování nezná. Hlavně mi jde ale o tu životnost, abych mu nějak neškodil...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny