Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc z výběrem domácího kina. Jamo nebo Magnat ?

Dobrý den

Zvažuji koupi domácího kina. Po dlouhém vybíráni jsem vybral značky Jamo a Magnat mezi kterými se rozhoduji.
Domácí kino bych si představoval v konečné fázi jako 7.1 popřípadě 7.2. To už záleží spíš jak mi budou reprobedny vyhovovat ohledně basů.

Jamo sestava :

Onkyo TX – NR609 ( http://av-prijimace.heureka.cz/onkyo-tx-nr609/spec ifikace/#section )
Jamo C 607 (http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/jamo- c-607/specifikace/#section )
Sobwoofer - Jamo Sub 650 (http://subwoofery.heureka.cz/jamo-sub-650/specifik ace/#section )

Magnat sestava :

Onkyo TX – NR609
Magnat Quantum 657 ( http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/magna t-quantum-657/specifikace/#section )
Subwoofer - Magnat Sub 625A ( http://subwoofery.heureka.cz/magnat-quantum-sub-62 5a/specifikace/#section )

Vypisuji jenom 2.1 sestavu, myslím že je zbytečné vypisovat všechny reprobedny. Zbytek už snad zvládnu dopasovat sám. Každá značka má serii regálových repráčku, které dizajnově ladí z výše vypsanými. Takže ty použiju jako sarraundy. A center to už je malá věc.

Použití : V prvé řadě film. A samozřejmně i muzika. Mám rád soundtracky z filmů, takže od orchestrálních přez AC/DC,Kiss,Kabát a v poslední době ani styl DnB není k zahození. Takže prakticky všechny (pro mně) posluchatelné styly. Potrpím si na basy hlavně u filmu, ale nesnáším když mi u muziky pří vyžších hlasitostech „ujíždějí“ výšky.

Nejsem žádny audiofil. Doted mám reprobedny Logitech Z-2300 (http://www.centar.cz/repro-logitech-z-2300-71743.h tml ) z kterými jsem velmi spokojen. Ale pří vyžších hlasitostech jde kvalita zvuku rapidně dolů, což mi dost vadí.

Od nových beden očekávám že se při filmu budu cítit téměř jako v kině a samozřejmně taky aspon trochu kvalitnější přednes hudby. Nedávno jsem slyšel hrát domáci kino od samsungu, zhruba za 20 tisíc.Prakticky mi zvukově vyhovovalo, ale mají všechno v plastu a dizajnově se mi nelíbí.
Vybrané reprobedny si nemám možnost nikde poslechnout, takže rady typu že každé ucho je jiné a že je musím nejprve slyšet abych soudil jsou sice na místě,ale jsou mi prakticky k ničemu.

Rád bych věděl zda li má někdo zkušenosti z těmito dvěmi značkami. Našel jsem sice nějake recenze na internetu, ale je jich žalostně málo. Abych pravdu řekl tak bych se radši přiklonil ke značce Jamo. Ale rád bych slyšel nějaké rady čí zkušenosti z těmito značkami.
Dále mně zajímá zda li je reciever onkyo z výkonem 160W na kanál dostačující nebo se poohlednout po dražším recievru. Mám tomu rozumět takhle že 160W bude hudební výkon,čili reciever o výkonu 180W bude hrát hlasitěji ? Díky všem za reakce

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny