Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prohlížeč obrázků pro starší paní

Neviem pred kolkymi rokmi si XnView skusal naposledy, ja ho pouzivam takmer od zaciatku a nespominam si na taky problem - ak bol, tak bolo mozne to nastavit, alebo sa to rychlo opravilo.

XnView je IMHO idealny, len ho treba nastavit, to nechapem preco autor nezmeni zakladne predvolene nastavenie. Takze namiesto ineho prehliadaca napisem co zmenit v zakladnych nastaveniach XnView:

- nastavit ukladanie nastaveni, ini, inych suborov cache v priecinku XnView
- nastavit len 1 zobrazenie - aby sa neotvarali obrazky vo viacerych zalozkach
- nastavit prepinanie pomocou dvojkliku a Enter (mozno by stacilo fullscreen<>browser)
- nastavit prepinanie obrazkov sipkami a kolieskom mysi
- nastavit rozumny layout, prip. aj "info" riadok/riadky vo fullscreen a browser-i, da sa tam nastavit napr. datum a cas, co je niekedy uzitocne
- nastavit ako startovaci priecinok umiestnenie fotiek (tie by mali byt v jednom priecinku na inom disku ako OS)
- prip. nastavit oblubene, napr. Rodina, Priatelia, Dovolenky
- prip. nastavit pre quick slide show medzernik - pre spustenie, zastavenie prezentacie, tiez nastavit rozumny cas na obrazok, 3-5 sekund
- cely adresar XnView (prip. len to potrebne) zalohovat

Takto si po kliknuti na ikonu najde vsetky fotky, po kliknuti sa otvori, vlastne moze pouzivat len mys+koliesko, alebo sipky+Enter, jednoduchsie to snad nejde.

Tak predsa to ide este jednoduchsie, uz je mozne zadefinovat priecinok pre prezentacie, takze nastavit "Rodina", spravit ikonu rodina na plochu a na celej obrazovke, alebo v okne sa budu premietat vsetky fotky (za sebou alebo nahodne) - aj nove, pridane po vytvoreni suboru prezentacie!

Ine prehliadace:

Picasa robi bordel vo fotkach, skenuje cely pocitac a robi vela zbytocnych veci, naopak dolezite tam chybaju.

IrfanView ani mne nikdy nevyhovoval, bolo to ako skrabat si lavou rukou prave ucho - rozvadzat nebudem, flame tu nepotrebujeme, len napisem ze som mu dal niekolko sanci a velmi som sa snazil ho pochopit, kedze XnView som este nepoznal a potom neskor uz ano, ale este nebol uplne doladeny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny