Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kamera na rodinne ucely

Zdravim.
Neviem ci to sem patri a bude mi vediet niekto poradit, ale Jezisko by nam chcel priniest videokameru. NIKDY som s tym nemal ziadnu skusenost, takze netusim absolutne aku znacku, co by mala mat, co uz mat nemusi, ake vstupy vystupy nahravacie mediu, ani proste neviem o tomto NIC.
Pouzitie: nahravanie rodinnych oslav a seslosti, min. raz za rok aj v noci (v lete robievam taku party na luke). Chodime dost do prirody, tak aj tam nejaky ten zaber, ked uz bude doma a obcas sa vyberieme aj po pamiatkach. A nasho maleho synka zatial pri plazivej akcii, neskor aj behavej.
Netusim ani cenovu hladinu, ale ako je zvykom, tak najlepsie vela muziky za malo penazi, ale nebranim sa aj drahsim navrhom, ked bude nejako korektne vysvetlene PRECO? a za co? tolko priplacam.
Dik za reakcie a navrhy
PV

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud rád fotíš, tak bych ti poradil koupit nějaký kvalitnější foťák (třeba zrcadlovku Nikon D5100),…
host 16.11.2011 20:21
host
Obraz je nesrovnatelný s mojí prehistrickou HI8.
Cat 16.11.2011 20:25
Cat
V čí (ne-)prospěch?
host 16.11.2011 22:07
host
V můj nespropěch.
Cat 16.11.2011 22:08
Cat
No ještě že tak. :-)
host 16.11.2011 22:09
host
Uvažuju o nové ale jedině Full HD A zápis na kartu, ne na disk. Ale zatím je to otázka času.
Cat 16.11.2011 22:12
Cat
Mně filmování moc nebaví, narozdíl od focení, takže moje budoucí kamera bude foťák. ;-) Pro moje úče…
host 16.11.2011 22:17
host
Noo tak to bude nějaká zrcadlovka na vánoce.
Cat 16.11.2011 22:21
Cat
Zrcadlovka ano, na vánoce ne. Možná na ty příští... ;-) nový
host 16.11.2011 22:33
host
Popravde, aj ja som uvazoval, ze by zrkadlovka s moznostou nahravania bola lepsia investicia. Foteni… nový
vavrapeter 17.11.2011 09:14
vavrapeter
Ak chces pouzivat fotak ako kameru, daj si pozor na tieto mozne problemy: - osvetlenie - to je najv… poslední
Dreamer 19.11.2011 19:25
Dreamer

Pokud rád fotíš, tak bych ti poradil koupit nějaký kvalitnější foťák (třeba zrcadlovku Nikon D5100), která umí natáčet video. Ještě před pár roky bych ostře protestoval proti použití foťáku jako videokamery, ale časy se mění (pokrok jde kupředu).

Ukázka: watch

Dokonce existují celovečerní filmy natočené fotoaparátem....

Popravde, aj ja som uvazoval, ze by zrkadlovka s moznostou nahravania bola lepsia investicia. Fotenie je mi blizsie a je pravda, ze napr. video zo stuzkovej som este nikdy nevidel a to uz bude za pat rokov tak stare, ako som bol ja v den natacania.
A taktiez si neviem predstavit, ze by som pustal navsteve video z mojej nedavnej svadby a vsetci by cumeli na bednu. Ked si dame urobit par tych "lepsich" fotiek (ostatne v digi forme) a dame ich kolovat, tak ten kto chce, si ich pozrie, kto nie, posle dalej a neotravujem vsetkych, tak ako pri pusteni videa, ktore ci chce ci nie musi kazdy zucastneny pozerat(minimalne trpiet zvuk). A fotka mi pride skor taka, ze si okolo nej clovek musi trocha zaspominat, na dobu, ked a ako vznikla, kdezto video to vystihuje kompletnejsie.
Asi predsa len u mna vyhra ta zrkadlovka.

Ak chces pouzivat fotak ako kameru, daj si pozor na tieto mozne problemy:

- osvetlenie - to je najvacsi problem, pri dennom svetle je zaznam skvely, ale sero, slabe izbove svetlo a pod. zaznam uplne pokazia, pritom kamera v rovnakom osvetleni a bez vlastneho svetla to zvlada ovela lepsie

- zoom - zrkadlovky by uz mali podporovat plynule zoomovanie, ale aj tak casto dochadza k rozostreniu videa, koli tomu nemozem pouzivat fotak ako kameru ja (kompakt Panasonic TZ5)

- zoom 2 - tiez nemusi byt mozne zoomovanie roznymi rychlostami, prip. max. rychlost je stale pomala, takze kym nieco priblizis, uz je to pase

- limit nahravania - mozno uz vyriesene, ale spominany fotak ma limit 15 min., potom sa zaznam ukonci a je nutne spustit nove nahravanie

Je mozne ze niektore, alebo vsetky tieto problemy uz najnovsie zrkadlovky vyriesili, ale urcite si to over.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru