Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Jaký mobil vybrat?

zdravim,
Chtěl bych si koupit novej telefon, ale v záplavě nejrůznějších mobilů si nemůžu vybrat a tak sem se o telefonech chtěl pobavit i tady.
Nejdřiv bych tak nějak shrnul moje požadavky na telefon:
- dotykový displej
- kvalitnější fotoaparát(nejlíp s bleskem) + náhrávání videa
- wifi
- internet co podporuje zobrazení flashe
- kapacita alespoň 8 gb
- možnost instalace aplikací, widgetů atd.
- samozřejmě přehrávání videí, fotek, muziky atd.

Chvílema mi příjde Iphone jako ideální telefon, ale potom bych si zase nejradši koupil nějakej Android mobil(Galaxy S, Galaxy Ace...)
Taky mě napadá koupit si třeba Iphone 3gs třeba z druhý ruky, ale potom mě to zase přejde, protože nikde neseženu 100% pravdivý info co ten telefon umí a co neumí.

Můžete mi to prosím nějak shrnout v čem je výhoda Iphone, v čem je výhoda Androidů a doporučit mi nějakej ten mobil?
Jde mi hlavně o kvalitní fotoaparát a možnost přehrávání flashe v internetovém prohlížeči, což Iphone neumí, nebo ano?

Docela se mi líbí Galaxy Ace, ale zase jsem někde četl, že nepřehrává flash videa a to je pro mě dost důležité.

Díky moc

Exhumovat 4 roky starý téma o mobilech je poněkud podivná úchylka. LOCK (Prasak)

Předmět Autor Datum
skus sa pozret po nejakych sony ericsonoch s androidom. Maju blesk a urcite nejaky bude co prehrava…
MM.. 15.11.2011 23:56
MM..
A jaka je kvalita fotek bez blesku? Vubec jakej je ten telefon?je to jeden z mych kandidatu, tak se…
ja.panzner 16.11.2011 00:24
ja.panzner
Tak daj si to do google najdes urcite kopu recenzii a janeviem diskusii na weboch specializovanych n…
MM.. 16.11.2011 03:07
MM..
Docela pěkné recenze píše Jirka Hrma http://smartmania.mobilmania.cz/recenze/samsung-i9 000-galaxy-s…
Kráťa 16.11.2011 12:53
Kráťa
Výhoda iPhonu spočívá v jeho odladěnosti, protože Apple cpe svůj iOS jen do pár zařízení a šije je "…
shark.jd 16.11.2011 10:07
shark.jd
Android Ice Scream Sandwich to bol dobry preklep, nazov jak z horroru :D Dufam ze ladovy vykrik uzi…
MM.. 16.11.2011 14:13
MM..
Jej. :-D
shark.jd 16.11.2011 14:30
shark.jd
a funguje to dobře. Ano, velmi dobře :-) Stížnosti uživatelů se v internetových diskusích množí k…
Kráťa 16.11.2011 22:31
Kráťa
Rozhodně nebudu Apple zastávat, moc rád ho nemám. Holt po "odchodu" Steva to bude asi horší a horší.…
shark.jd 17.11.2011 09:01
shark.jd
Podla mna to moc prezivas podla popisu, takyto ludia sa casto rozhoduju mesiace a nakoniec kupia vo…
fleg 16.11.2011 10:39
fleg
Osobne si myslim, ze flash nema na mobile co hladat. tomu musim oponovat. Ono sa to stejne defaultn…
MM.. 16.11.2011 14:06
MM..
Jste si jist, že na Ace jde Flash? Na stránkách věnovaných tomudle telefonu píšou následující Samsun…
jan.panzner 16.11.2011 22:01
jan.panzner
Ked tam je napisane ze "new ROM" tak samozrejme je to az po zasahu alebo po update firmware. Pre teb…
MM.. 16.11.2011 23:29
MM..
P.S. fakt je ze Ace ma slabsi CPU a fakt je ze flash sa tam urcitu dobu nedal nainstalovat kvoli tom…
MM.. 16.11.2011 23:38
MM..
to je právě ono. takže ještě asi stějně počkám, protože je to každej měsíc jinak...na IPhone se asi…
jan.panzner 17.11.2011 00:03
jan.panzner
ked sa takto pytas tak do toho nevrtaj a pouzivaj to tak jak to pouzivatel pouzivat ma. Nepotrebujes…
MM.. 17.11.2011 01:11
MM..
Díky rootu můžete do telefonu cpát neoficiální ROM, instalovat aplikace, které potřebují vyšší práva…
shark.jd 17.11.2011 08:51
shark.jd
Heuréka udržuje poměrně pěkný žebříček těch nejlepších android telefonů. Žebříček je sežazen podle t…
ge0rgeczxx 16.11.2011 15:21
ge0rgeczxx
tak názory stáda z jakéhokoli agregátoru nejnižších cen mají stejnou vypovídací schopnost, jako odbo…
lední brtník 16.11.2011 23:47
lední brtník
Ja osobne doporucim samsung s2 lepsi telefon si nremuzete prat iphpne je oproti tomu drahej zdaleka… poslední
zoro25 17.11.2011 09:18
zoro25

skus sa pozret po nejakych sony ericsonoch s androidom. Maju blesk a urcite nejaky bude co prehrava aj flash videa (vseobecne to na androide ide, lebo mam galaxy S a vie to. Ale galaxy S nema blesk a je dost velky co nie kazdy chce (ja som chcel co najvacsi kvoli displayu ptz si na tom pozeram normalne weby)

A jaka je kvalita fotek bez blesku? Vubec jakej je ten telefon?je to jeden z mych kandidatu, tak se ptam. Jak se ti s nim pracuje? Je pravda, ze je pro mozna az zbytece velky, jelikoz na brouzdani po netu mam tablet,ale ten taky neni vzdy po ruce.

Muzes mi rict pro a proti tohodle telefonu?

Diky

Tak daj si to do google najdes urcite kopu recenzii a janeviem diskusii na weboch specializovanych na mobily.

Ja osobne ked som to v praxi porovnaval s uz neviemjakym ericssonom (s optikou s krytom a bleskom) pri umelom osvetleni tak ten ericsson urobil lepsiu fotku (napr. rovnomernost farby na jednofarebnej stene na pozadi apod). A v tme sa bez blesku fotit samozrejme neda. Inac normalne cez den to robi fotky dobre. Ale sak je to mobil nie nikon za 100tisic.

Je to celkom dobre pouzitelne, funguje dobre je v tom asi vsetko co sa da do mobilu nacpat od radia az po office :), akurat ked vkuse browsujes a janeviemco vkuse svieti display na bielo tak za nejakych 4-5hodin mas vybitu baterku. To je ale asi u vsetkych takychto mobilov, neviem jak je na tom iphone. Ked do toho nedzubes tak vydrzi baterka vyse tyzdna.
Jedna vec ktoru to nema je upozornovanie zmeskaneho hovoru alebo SMS t.j. nema to LED didou ani poblikavanie displaya, zistis to az ked na neho sahnes a zmacknes button tak vidis ci si nieco zmeskal alebo nie. Neviem ci to uz do GalaxyS2 pridali ja mam len GalaxyS.
A dalsia vec je tym ze je dost velky sa dost blbo nosi resp mesiac som hladal obal s klipsom (zastrkavacim so spruzinou), az som nakoniec jeden nasiel cez internet kdesi zo svedska :) BEznych obalov bez klipsu je plna prdel ale z naprsneho vrecka to furt vypadne na zem ked si snurujes topanky a to moc mobily nemamu radi :) Mozno je mensi lepsi. Stejne k tomu clovek potr3ebuje mikroskop ked s tym browsuje :)
P.S> este bez externej klavesnice a mysi sa dost blbo pisu dlhsie texty, takze je to len na take browsovanie informativne, ziadne nenormalne diskusie :) Ale vseobecne ta dotykova "klavesnica" na displayi funguje dost dobre, akurat zabera velku cast displaya ked ju pouzivas, t.j. neni to perfektne, ja by som asi dalsi mobil chcel s hardwrovou klavesnicou :)

Výhoda iPhonu spočívá v jeho odladěnosti, protože Apple cpe svůj iOS jen do pár zařízení a šije je "na míru". Co v iPhonu je, to funguje a funguje to dobře. Systém je rychlý a stabilní. Bohužel přizpůsobení je minimální, s nějakými widgety a úpravou plochy se rozlučte (holt američanům asi stačí šoupat plochami s ikonkama). Další věcí je absence MicroUSB konektoru (kompatibilita s dalšími telefony), chybí usb Mass Storage, posílání souborů přes bluetooth atp. A na závěr - iPhone má dodneška prťavej displej a je strašně předraženej. Chybí mu též podpora Flashe, což ale u mobilů zase tak nevadí.

Android je naproti tomu svobodný OS, to znamená, že ho může použít kdokoliv a objevuje se na spoustě zařízení. Zde vzniká problém, že optimalizaci provádí samotní výrobci mobilních telefonů a když si uvědomíte, kolik modelů za rok vyprodukují, je jasné, že ta optimalizace nebude na takové úrovni jako iOS a iPhone. Nadruhou stranu existují neoficiální ROM, které dělají chlapci z XDA a některé jsou opravdu několikanásobně lepší než ty oficiální. Dalším nedostatkem je roztříštěnost, systém občas působí takovým dojmem splácaniny. Není to tak celistvé UI (uživatelské rozhraní) jako u iPhonu nebo WP7.
Výhodou Androidu je obrovská přizpůsobivost, widgety, spousta aplikací atp. Android umí v podstatě vše, na vše se dá sehnat aplikace. Naučíte-li se tedy Android používat, přizpůsobíte si ho, nebudet litovat. Výběr mezi telefony je taktéž velmi dobrý.

Pak tu máme WindowsPhone7, které zažívají start teprve nyní. Tento systém je velmi jednoduchý, díky tlaku Microsoftu na výrobce by měl být také velmi dobře optimalizovaný. Bohužel opět zde chybí podpora některých základních věcí, aplikací zatím není tolik. Do budoucna však, hlavně po příchodu Nokií s WP7, bude telefon s tímto OS dobrou volbou.

Symbian nebrat, poslední dotykové verze jen kopírují vzhled Androidu a nevidím důvod, proč mít lagující systém, který kopíruje Android a má tak setinu aplikací.

Nokie N9 s Meegem taktéž není špatná volba, velmi povedený telefon, ani MeeGo není špatný OS. Bohužel ho však Nokie pohřbila ještě před vydáním, takže s podporou se do budoucna nepočítá (to ale pro běžného uživatele nemusí být žádná tragédie).

Jestli chcete doporučení, tak sáhněte po nějakém Androidím telefonu, který má slíbený upgrade na Android Ice Scream Sandwich. MM zmiňoval Ericcsony, které nejsou špatnou volbou. Držel jsem v ruce X12 Arc a moc se mi líbil. Horší u něj bylo, že narozdíl od HTC (se svým Sense) a Samsungu (své TouchWiz) nemá své rozhraní (tedy žádné extra viditelné od čistého Adroidu), takže pro člověka, co nikdy v ruce Android neměl, může být zpočátku problém. Chce to obětovat čas a najít na internetu nějaké widgety a aplikace. Když koupíte HTC, dostanete k němu rozhraní Sense, které už obsahuje povedené Widgety a celý systém je více navržen pro ovládání obyčejnými uživateli. Negativem je fakt, že Sense je celkem náročný na systém a telefon je tak občas pomalejší, nevyhnete se nejspíš občasným zásekům (ovšem nic závažného).

Rozhodně nebudu Apple zastávat, moc rád ho nemám. Holt po "odchodu" Steva to bude asi horší a horší. Už iPhone 4S při vydání celkem zklamal, když se nedotáhnul ani na konkurenční Samsung Galaxy SII. Google zasadí další úder novým Androidem, který odstraňuje neduhy Gingerbread (celistvost).

Podla mna to moc prezivas podla popisu, takyto ludia sa casto rozhoduju mesiace a nakoniec kupia vo finale blbost. Telefon proste kup, ked ti nebude vyhovovat tak ho predas a kup si iny. Ta financna strata nebude zase az tak velka.
Navyse vsetky telefony sa uz dnes daju "ochytat" priamo u predajcov, cize nie je problem si vybrany kusok ist najprv pozriet.
- Dotykovy displej ma 99% smartphonov, cize nepodstatna vec
- Fotoaparaty v mobiloch su uz dnes naozaj pomerne dobre stroje v porovnani s minulostou. Kompaktom sa sice nikdy nevyrovnaju, ale smarphone co robi vyslovene zle fotky som este nevidel.
- Flash vedia vsetci okrem Apple. Osobne si myslim, ze flash nema na mobile co hladat.
- Kapacita sa dnes riesi microSD kartami, cize kolko ma telefon internej pamate neries, podstatne je ako velku SD kartu tam mozes strcit.
- Akykolvek smartphone s pripojenim na net a pristupom na market ti dovoli instalovat cokolvek. Navyse vsetky telefony sa daju rootnut a potom si uz naozaj mozes robit s nim co len chces.
- Multimedia zvladaju naozaj dobre uplne vsetky znacky.

Cinsky 3 palcovy smejd zozenies za 50-80 Eur aj s postovnym, ak ma pristup na market nie je co riesit, na vyskusanie idealna volba. Znackove mobily zase dotuje operator a uz sa objavili prve smartphony s Androidom za 1 Euro, takze tiez nie je co riesit. Navyse ich cena ide stale dole, ale ked budes cakat nabudes ho mat potom nikdy.
Na Galaxy Ace samozrejme flash ide http://www.youtube.com/watch?v=hq7sdYiqhMI&feature =related

Osobne si myslim, ze flash nema na mobile co hladat.

tomu musim oponovat. Ono sa to stejne defaultne nenacita a ani nespusti, takze to nicomu nevadi. Ale objavi sa ti namiesto flashu sipka (akoze play) a az ked na nu kliknes spustia sa flash komponenty. T.j. de fakto to vobec nevadi ale MAS MOZNOST to spustit ak je to dolezite (uz som videl vo flashi aj cele weby a to ma hodne potesilo ze som mohol tuknut na tu "play" sipku ktoru som mal na takom webe cez cely display :D)
p.S. prip. niektore burzove weby ked zistia ze sa nespustila reklama tak bloknu posielanie push kurzov apod. Ale ok, neni to vyslovene nutna vec pre kazdeho.

Jste si jist, že na Ace jde Flash?
Na stránkách věnovaných tomudle telefonu píšou následující
Samsung Galaxy ACE - plusy a mínusy

* + svižný a stabilní Android 2.2.1 Froyo
* + slušná výbava
* + kvalitní konstrukce
* + 5 MPx fotoaparát s LED přisvětlením
* + microSD karta 2 GB v základním balení
* - průměrný fotoaparát
* - okoukaný vzhled
* - občasné otisky na předním a bočních krytech
* - nízké rozlišení displeje
* - nepodporuje Flash
* - základní balení neobsahuje sluchátka
Dostal jsem se do modelové situace...Jeden člověk tvrdí, že flash jde, druhý že ne. Není to tak, že ten flash jde jen po zásahu do telefonu(root nebo něco podobného?)

P.S. fakt je ze Ace ma slabsi CPU a fakt je ze flash sa tam urcitu dobu nedal nainstalovat kvoli tomu ze to nesplna HW poziadavky flash. Nejakymi odrbavkami sa tam da dat mozno starsia veria flashu, alebo mozno adobe vydal konecne nieco ine co sa nainstaluje, ale neviem ti to potvrdit hladaj na forach o mobiloch. Ja by som si kupoval len telefon ktory to oficialne podporuje a nie dufal na nejake odrbavky pre slaby HW.

to je právě ono. takže ještě asi stějně počkám, protože je to každej měsíc jinak...na IPhone se asi vykašlu a sáhnu po Androidu, kterej už nějakou dobu využívám na tabletu a jsem s nim docela spokojenej. Ještě bych se chtěl zeptat, co všechno obnáší root telefonu? Myslíž, že to zvládnu sám? K čemu všemu je root dobrej? Hledal jsem to všude možně, našel jsem návody atd, ale prostě podstatu toho rootu jsem nenašel. Chápu, že to je nějakej způsob zásahu do telefonu, ale nerozumim základním pojmům jako "new room" atd... Omlouvám se pokud je to debilní dotaz, ale potřeboval bych to trošku vysvětlit.

Díky

ked sa takto pytas tak do toho nevrtaj a pouzivaj to tak jak to pouzivatel pouzivat ma. Nepotrebujes nic rootovat.
Update firmware bud je oficialny od vyrobcu aj s navodom alebo neni a v tom pripade nic nebudes updatovat.

BTW. ked ta to zaujima tak root je v linuxe administrator. Ver ze so svojimi znalostami administrator toho telefonu byt nechces :) Nehovoriac o tom ze to vobec nepotrebujes (a ani ja). Telefon mam na pouzivanie a nie na vrtanie sa v tom jak magor, aj ked sa v tom vrtat viem.

Díky rootu můžete do telefonu cpát neoficiální ROM, instalovat aplikace, které potřebují vyšší práva (vrtají se tedy v systému). Jedinou věc, kterou s rootem používám, je Titanium Backup, který umí zazálohovat aplikace i s daty. Pro běžného uživatele je root zbytečný, nedělejte to. Telefon pojede vpohodě i bez rootu.

Heuréka udržuje poměrně pěkný žebříček těch nejlepších android telefonů.
Žebříček je sežazen podle toho jak jsou uživatelé po koupi s daným telefonem spokojeni, takže to opravdu něco vypovídá.

zkuste hledat zde 17qr
když vezmete jeden z prvních telfeonů v tomto seznamu těžko uděláte chybu.

technické parametry jsou popsány velmi dobře na adrese
katalog
takže můžete z recenzí na heuréce subjektivně i z technických parametrů objektivně porovnávat

Zpět do poradny Nahoru