Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s Multimedia Audio controler

Zdravím, po sformátovaní HDD a nainštalovaní WinXP a potrebných ovládačov k matičnej doske, grafike a zvukovke sa mi stále po nabehnutí WinXP zobrazuje hláška, že sa objavil nový hardware - Multimedia audio controler. Taktiež v Správcovi zariadení (Device manager) sa pri položke Other devices- Multimedia audio controler zobrazuje žltý otáznik. Najprv som si myslel, že to ma niečo spoločné s ovládačom k zvukovke, tak som ho preinštaloval, ale stále je to rovnaké. Mám zvukovku SB Live 5.1. Nie je náhodou zapnutá integrovaná zvukovka na doske? Vie mi niekto s tým poradiť?

Předmět Autor Datum
Takže už som to sčasti vyriešil - bola zapnutá integrovaná zvukovka na doske, tak som ju vypol a je…
giorgio 29.05.2006 19:35
giorgio
Slaba knoflikova baterka na motherboarde. Vymenit. (predpokladam ze s jumprom clear cmos nebolo na d…
MM.. 29.05.2006 19:37
MM..
Možeš mi prosím ta vysvetlit, čo je ten jumper clear cmos, pretože pri štarte PC mi to vypiše, že "C…
giorgio 29.05.2006 19:43
giorgio
Nie. kup si najprv novu knoflikovu baterku (urcite bude typ CR2032, stoji mozno nejakych 30korun) a…
MM.. 29.05.2006 19:54
MM..
CMOS je paměť, ve které je uloženo nastavení BIOSu (nastavení, ne BIOS samotný!!) a obsah této pamět…
Prasak 29.05.2006 20:04
Prasak
Asi pred mesiacom som do PC dal DVD mechaniku, takže je možné, že som do toho jumpra nejako nešetrne…
giorgio 29.05.2006 20:32
giorgio
My na to, že si ho zkontroluj. I když je málo pravděpodobné, že by sám skočil na vedlejší pin.
karel 29.05.2006 20:34
karel
No ale skontrolovat si ho musis ty sam :-) Ja osobne pochybujem ze by si ho vytiahol a nevsimol si t… poslední
MM.. 29.05.2006 20:57
MM..

Takže už som to sčasti vyriešil - bola zapnutá integrovaná zvukovka na doske, tak som ju vypol a je to v poriadku. Ale tento problém mám vždy, keď zapnem počítač. A okrem toho, mám procesor vždy po zapnutí PC podtaktovaný, tak to musím vždy po zapnutí opravovať manuálne v BIOSE.Nevie mi niekto povedať, čo mám spraviť, aby to išlo stále tak ako má. Jediný zásah do PC pred týmito problémami bolo sformátovanie HDD a nanovo nainštalovaný WinXP. :-/

Nie. kup si najprv novu knoflikovu baterku (urcite bude typ CR2032, stoji mozno nejakych 30korun) a s nicim inym nehyb :x:

P.S. jumper clear cmos je prepojka na doske, ma byt v spravnej polohe (podla navodu k motherboardu). Ak to predtym nerobilo, a ak v tom PC nikto nemanipuloval (ani donho nekopal tak ze by az jumper vypadol :-)) tak je slaba baterka.

CMOS je paměť, ve které je uloženo nastavení BIOSu (nastavení, ne BIOS samotný!!) a obsah této paměti je držen pomocí baterie na desce. Pokud je baterie slabá, obsah se v paměti neudrží a BIOS se vrací do základního (výrobního) nastavení. To je i tvůj případ.
Jumper na CLEAR CMOS (přeloženo "vymazání CMOS") slouží na manuální vymazání oné paměti (tedy návrat k výrobnímu nastavení). To však nepotřebuješ, protože se ti tam nastavení stejně kvůli slabý baterce neudrží.
Takže jak píše MM.. si kup novou baterku do desky.

"CMOS checksum error" může být způsobeno právě tou slabou baterkou.

Asi pred mesiacom som do PC dal DVD mechaniku, takže je možné, že som do toho jumpra nejako nešetrne ťukol??? Približne od toho času sa začali tieto problémy.Asi by bolo dobré ho skontrolovať podľa manuálu k matičnej doske, či je v správnej polohe, ako to píše MM...Potom by možno tá baterka ani nebola slabá. Čo vy na to?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru