Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aktualne skusenosti s FiberTV, UPC, Magio

S UPC nemám žiadne skúsenosti, ak ale porovnám FiberTV od orangutána s Magiom od telekomunistov, tak Magio je jednoznačný víťaz (v obidvoch prípadoch mám na mysli pripojenie cez optiku - so satelitnými set-top boxami nemám ako používateľ žiadne skúsenosti). Najväčší fail FiberTV je ten nepodarok od Sagemu, ktorý sa občas zasekáva až tak, že je potrebné celý set-top box reštartovať.

Set-top box pre FiberTV nemá HDD, takže nahrávanie je dosť nepraktické (cez USB kľúč, problémové). Najväčším nedostatkom toho zmätku je ale to, že sa nedá cez neho upravovať hlasitosť, ak ho máš k televízoru pripojený cez HDMI - takže programy prepínaš ovládačom od set-top boxu a hlasitosť ovládačom od televízora. Ak nepripojíš TV cez HDMI, tak máš buď len otrasnú kvalitu obrazu (pri novšom televízore), alebo aj ťažko čitateľné menu a programového sprievodcu (pri staršom televízore).

Rozdiely v ovládaní sú tiež v prospech Magia (beží na platforme od Microsoftu). Prepínanie medzi kanálmi je na Magiu oproti FiberTV takmer okamžité aj napriek tomu, že FiberTV sa v tomto v poslednom čase dramaticky zlepšila (nechci vedieť, aké pomalé to bolo kedysi). Ovládanie Magia je priam intuitívne, zatiaľ čo na FiberTV si musíš pamätať, čo robí modré, červené, žlté a zelené tlačidlo. Programový sprievodca na FiberTV je neuveriteľne, ale naozaj neuveriteľne pomalý.

V Magiu je tiež vidno, že investujú aj do takých doplnkových služieb, ktoré nikomu nemusia chýbať, ale potešia. Môžeš si v ňom napríklad pozrieť počasie, programy kín a prehľad "správ" (zdrojom sú topky.sk, takže kvalita tomu zodpovedá). FiberTV má tiež nejaký vlastný "interaktívny portál" alebo neviem ako to nazvať, ale ten som nepoužíval, pretože jeho návšteva končila väčšinou zamrznutím set-top boxu (bolo to dávnejšie, možno s tým niečo spravili).

Jedinou výhodou FiberTV bol archív programov, vďaka ktorému si si mohol spustiť program z posledného týždňa. To sa ale nedávno zmenilo a archív ponúka už aj Magio. Ďalšou výhodou FiberTV bola kedysi väčšia ponuka programov v HD kvalite, ale neviem, ako je to v súčasnosti.

P.S.: Ešte aby si vedel, na základe čoho vznikli moje skúsenosti, tak FiberTV používajú rodičia a na základe toho som si vybral Magio.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny