Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Debian - ako spravne nainstalovat driver na grafiku?

Mam graficku kartu Radeon 9600 (konkretne asi Radeon 9600 Pro) a neviem ako na nu nainstalovat nejake tie drivery. Vlastne nemam ziadnu skusenost s tym ako sa v Linuxe instaluju nove drivery na HW. Budem velmi rad ak mi s tymo niekto helpne.

Stav mojho systemu:
Uplne nanovo nainstalovany Debian (po predchadzajucich pokusoch bol postebny reinstall:-|)
boot: linux26
pri instalacii som vybral vesa (raz som to skusal aj s ati lenze to Xka nenabehli vobec)
X server nabehol na rozliseni 800x600 tak som rucne dopisal do config suboru rozlisenie 1024x768 aby som mohol zatial nejako v tom pacovat - toto je jednina zmena

Pozeral som stranku ati a ponukaju tam nejaku klikacii instalacku pre linux ale po "nainstalovani" nebadam ziadnu zmenu. A cele sa mi to nezda - klikacia instalacka - to sa mam ako root prihlasit do Xov?

No a ako sa poznam tak urcite nieco pokazim a budem musiet instalovat debian navono takze existuje nejaka featura ako "system restore"?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po instalaci bude treba nakonfigurovat X-ka. Podivej se na nasledujici linky: http://xoomer.virgili…
rh 31.05.2006 10:54
rh
Kazdopadne zaujimave linky ale dostal som sa po 2.1 Kernel source a tam vobec nerozumiem co ma sprav…
D0ktor 02.06.2006 22:26
D0ktor
Nezkousel, google poradil. nerozumiem co ma spravit ten posledny prikaz ktery prikaz myslis?
rh 02.06.2006 22:36
rh
Myslel som tento prikaz: make-kpkg --append-to-version "-flavour" --revision 2.x.y-z --config old co… poslední
D0ktor 03.06.2006 08:38
D0ktor

Kazdopadne zaujimave linky ale dostal som sa po 2.1 Kernel source a tam vobec nerozumiem co ma spravit ten posledny prikaz (nerad pisem len tak veci do konzoly ked neviem co to ma presne spravit).

Ale... podarilo sa mi rozchodit klikaciu instalacku od ati (ona to vobec nie je zla vec... lenze ked som to robil prvy krat - dost davno tak som moc nevenol pozrornost tomu co sa tam pise a len som klikal..).

Viem ze to "funguje" - ked pustim v okne video a s oknom hybem tak to ani nesekne a za oknom neostava "stopa" ako to robilo pred tym. Jedinim problemom zostalo asi GL. Ked spustim openGL screen saver tak seka, to iste plati aj pre hry. Nie ze by som sa potreboval v linuxe hrat ale chcel by som to jednoducho spravit. Takze.. ako na to? ;-)

Chcel by som vediet ci sa to da nejak doinstalovat alebo ci mam postupovat podla tych liniek co su vyssie? Ak ano skusal si to alebo si to len tak nasiel v googli?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru