Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus x51rl problémy s BIOS-om

Dobrý deň.. mám problémy s ntb Asus x51rl.
Preinštaloval som Windows XP na novo a pocas instalacie ked sa má restartnut ntb tak sa restartol.. pri zapinani mi vsak nabehla modra obrazovka a bolo tam pisane nieco ze nemusi system bezat spravne ze treba aktualizovať BIOS.. pri vypnuti a naslednom zapnuti ntb to spravilo tiez ale tentokát len na 1 sekundu nabehla ta obrazovka modra a potom sa restartoval. Toto robi do kola... Na stranke kde boli ovladace na tento ntb som stiahol bios a dal som ho na USB ktore som potom zastrcil do notebooku. Notebook sa mi normalne zapoil a windows pokracoval v instalacii... a teraz furt mi to robi ze sa restartuvava v kuse keď tam neni zastrčené to USB s Biosom.. Potreboval by som poradiť že ako by som sa zbavil tohot problemu .. dakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám momentálne notebook (NB) ASUS X51RL, do ktorého som vložil 1GB RAM modul a urobil zmeny v BIOSE.… nový
NIL 16.04.2015 11:45
NIL
ASUS = Aušus... tam neni co opravovat... vyhod a kup iny = inej znacky poslední
human0id 16.04.2015 16:35
human0id

Mám momentálne notebook (NB) ASUS X51RL, do ktorého som vložil 1GB RAM modul a urobil zmeny v BIOSE. Keď som NB zapol, objavuje sa "modrá obrazovka BSOD" a popisom, ktorý je spomenutý v predchádzajúcich príspevkoch (nekompatibilita s ACPI, stlačiť F7). Najprv som si myslel, že je to problém s RAM, ale po vyňatí modulu problém pretrvával. Preto som vložil spätne RAM modul a vrátil som sa do BIOSU a nastavil pôvodné nastavatnie a fungovalo to. V NB je štandartný BIOS v. 204 a originálny WIN XP.

Problém bol v nastavení BIOSU, časť "Security -> I/O Interface Security -> PC Card/SD/MS/MMC", kde bolo nastavenie [LOCKED] - zakázané. Samozrejme to nie je dobré, ak je čítačka kariet vypnutá, ale potom to funguje (čiže práve toto nastavenie, ktoré som dal na [UNLOCKED], spôsobilo ten problém)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru