Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno teplota zdroje - brzká výměna?

Zdravím,
tak po delší době mám před sebou volný víkend a co mě nenapadlo, udělat pořádek se svým pc. Tak mě napadlo, jestli má tady někdo zájem o nějaké výsledky, popřípadě grafy.
Co mám v plánu:
- kompletní výměna 4ks ventilátorů za Noctua NF-S12B
- otočení zdroje (větrákem nahoru)
- zřejmě opětovná úprava skříně, pro menší odpor vedení vody v hadicích

Jen bych chtěl poprosit o doporučení nějakých programů o max. zatížení jak procesoru, tak grafiky. Zkusím to otestovat na nynějších "chrchlátkách" oproti noctuám (letní pařáky jak k tomu stvořené). Co bohužel nemám k dispozici, tak je hlukoměr, ale vzhledem tomu, že měním ventilátory po návštěvě zedníka (který boural vchodové dveře a pc nebyl zakryt), tak hlučnost bude velmi rozdílná. Ještě bych se chtěl poptat, jestli jsou nějaké tipy/triky jak co udělat, pže opětovná machinace s vodníkem není jednoduchá. Nebo byste chtěli něco na dálku otestovat.

Sestava je uvedená v topicku na začátku, foto skříně je v článku, tak jestli máte nápad jak to udělat lépe, jsem dvě ucha.

P.S. Asi to někteří berou jako vychloubání s HW, ale myslím, že by to mohlo pomoci do budoucna "samostavitelům" pc, jak umístit zdroj (nahoru/dolu - větrák nahoru/dolů), rozdílná cirkulace vzduchu v uzavřené skříni, popřípadě rozdíl v kvalitě ventilátorů. Pokud bude zájem, zplodím i článek o tom s foto.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny