Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno DELPHI - vlastni vzhled neklientske oblasti

Dobry den, potreboval bych poradit s upravou vzhledu aplikace v Delphi. Potrebuju zmenit vzhled neklintske oblasti Formulare -titulkoveho pruhu a ramecku okna. Pro predstavu chci dosahnout neceho jako je vzhled ve Windows XP -ovsem svuj vlastni a pouze v ramci sve aplikace. (Reseni napriklad pomoci DLL knihovny).

Jeste bych chtel rict ze se mi nejedna o nejake rychle reseni -pridavani komponent -bitmap do klientske oblasti, skryti puvodniho titulkovehu pruhu a nasledne presouvani puvodnich komponent (pricteni hodnoty k jejich parametru Width a Height) takovych reseni sem jiz vyzkousel vice avsak celkem bez uspechu (neustale potize s nekterou komponentou apod.)
Takze nevadi kdyz program bude slozitejsi -ba naopak.

Doufam ze podobny problem jiz nekdo resil a podeli se o skusenosti.
Mnohokrat dekuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vseobecne u Win aplikacii sa to da ak aplikacia spracuje (implementujes si vlastny handler pre) mess…
MM.. 01.06.2006 02:15
MM..
JJ to vypada konecne na poradne reseni -pokud nekde takysnu tak se ozvu. Diky moc. poslední
baso 01.06.2006 12:17
baso

Vseobecne u Win aplikacii sa to da ak aplikacia spracuje (implementujes si vlastny handler pre) message WM_NCPAINT (http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/ library/en-us/gdi/pantdraw_8gdw.asp), prip. aj WM_NCCREATE ak by bolo treba nieco specialne robit pri vytvarani (mozno nacitat nejaku bitmapu apod).
Ako si definovat vlastny windows message handler v Delphi by si mal vediet ty (ty si delphi programator :-p), ja ti v tejto teme mozem poradit len s VC++

P.S. v handleri pre WM_NCPAINT sa potom zavola WinAPI fcia GetWindowDC(hWnd) (http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/ library/en-us/gdi/pantdraw_0hcz.asp) a moze sa kreslit (clipping region si dostal ako parameter toho message), GetSystemMetrics(...) pouzijes na zistenie velkosti tych serepeticiek co treba vykreslit, a na konci samozrejme ReleaseDC(...)

Zpět do poradny Nahoru