Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Exif informace - výpis v C/C++

Tuto http://en.wikipedia.org/wiki/JPEG#Syntax_and_struc ture mas aspon zakladne veci.
Pre teba je zaujimave to, ze za prve 2bajty 0xFF a 0xD8 znamenaju zaciatok JPEG dat. T.j. ako prve hladas tieto 2 bajty. Mali by byt uplne na zaciatku, ak nie su tak ignorujes vsetko az po tieto 2 bajty.
Za tym 0xFF 0xD8 nasleduje potom 2bajty kod prveho chunku, a podla tej tabulky kodov vies ze jaku ma dlzku. Vacsina su variable size t.j. dalsie 2bajty urcuju dlzku. Takze vies kolko bajtov mas preskocit (minus dva lebo tie 2bajty dlzka sa uz zaratali do dlzky). Ked narazis na kod ktory ma tam v tabulke pevnu dlzku tak sa posunies o tu pevnu dlzku.
Takto prechadzas cely JPEG az po ten kod EOI - koniec obrazka, zbytok dat sa musi ignorovat.

No a takto hladas ten svoj EXIF blok. Ten by mal mat kod APP1 t.j. 0xFF 0xE1. Az toto najdes tak dalsie 2 bajty su dlzka, a potom nasleduju tie EXIF data podla tvojho EXIF pdf dokumentu. V ramci EXIF dat postupujes podobne tiez tam su rozne bloky a kazdy ma nejaku dlzku a mozu tam byt usporiadane ako chcu. T.j. prechadzas cez tie exif data podobne jak som to popisoval v prvom odstavci, akurat kody a dlzky su v tomto bloku podla tej tvojej EXIF specifikacie co uz mas to pdf.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny