Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nadměrné vybíjení mobilu

Zdravím, mám 4 roky starý mobil Samsung SHG-U600, u původní baterie AB423643CE 690 mAh se snižovala výdrž. Objednal jsem si stejný typ baterie, není to originál Samsung, ale kapacita je 900 mAh (http://www.g-s-m.cz/detail.php?id=101032390&odd=10 1020).
Pohotovostní doba byla ovšem přibližně stejná jako u té původní (cca 4 dny), proto jsem ji reklamoval. Zaslali mně novou, ale problém přetrvává…

Proto se chci zeptat, zda je možné, že by byl vadný mobil a baterii nadměrně vybíjel (když totiž baterii vyndám, samovolně se nevybíjí). Pokud ano, čím by to mohlo být způsobeno? Nebo mám zkusit objednat originální baterii Samsung 690 mAh?

Děkuji za názory.

Předmět Autor Datum
Přesně z toho důvodu se prodávají originální a neoriginální. Tipnul bych si, že je to nekvalitou té…
shark.jd 10.12.2011 10:36
shark.jd
Pohotovostní doba byla ovšem přibližně stejná jako u té původní (cca 4 dny) Na tento mobil ti prjde…
borsuk 10.12.2011 12:02
borsuk
Na tento mobil ti prjde tohle malo? Několik let byla pohotovostní doba cca 10 dní.
Martin P. 10.12.2011 12:54
Martin P.
Tak si kup novou, originální baterii a pak můžeš možná srovnávat. Protože ona ta nová, originální ba…
lesov 11.12.2011 17:44
lesov
v mAh neni mnozstvo energie! Mnozstvo energie je mAh krat napatie (ucivo zakl ci strednej skoly). Ja…
MM.. 10.12.2011 12:22
MM..
... ak by aj mali stejne napatie (aspon papierovo) tak proste ten neoriginal vyrobca odrbuje a bud r…
MM.. 10.12.2011 12:29
MM..
Jake ma napatie ta nova a jake ta stara? Obě mají stejnou - 3,7 V.
Martin P. 10.12.2011 12:55
Martin P.
Aha zbudol som co sa tyka tvojej otazky zda je možné, že by byl vadný mobil a baterii nadměrně vybí…
MM.. 10.12.2011 12:44
MM..
Obnovení na výrobní stav jsem již zkoušel, ale nepomohlo. Signál je dobrý, vybíjení je stále stejné…
Martin P. 10.12.2011 12:57
Martin P.
vybíjení je stále stejné (když cestuji, i když ho mám doma). to ale neni normalne, t.j. bud ho vybi…
MM.. 10.12.2011 13:58
MM..
Kup originalni baterii nebo dej telefon na otestovani do servisu, nic jineho zde neporesis.;-) Tech…
borsuk 10.12.2011 13:11
borsuk
Při běžném používání byla samozřejmě výdrž méně než 10 dní, ale k těch 10 dnům (které byly rovněž uv…
Martin P. 10.12.2011 20:19
Martin P.
To znam, stara neznackova baterie do Nokie mi vydrzela 6dni, koupil jsem novou neznackovou a domluvi…
AD. 10.12.2011 14:14
AD.
Mimo misu je tvoja hlava. u notebookov je to uplne bezny odrb. A DC menic je aj v mobiloch t.j. je t…
MM.. 10.12.2011 14:21
MM..
No ona baterky do mobilov uz davno niesu len baterky. Je tam aj elektronika. Minimalne je tam eeprom…
KiloViktor 10.12.2011 17:06
KiloViktor
Este je mozne, ze neoriginalne baterie nemaju ziadnu elektroniku a tak mobil zvoli nejaky standardny…
KiloViktor 10.12.2011 20:53
KiloViktor
to takto nefunguje, ak je to stavane na smart battery (a vsetko dnes tak stavane je) tak tam elektro…
MM.. 10.12.2011 21:42
MM..
POZOR !!! Jestli máte v telefonu stažené programy typu: antivir a clean master. A zrovínka ten clean…
Vojcek1 01.05.2017 11:21
Vojcek1
Hochu,za šest let by se mu už určitě vybila i baterie z dílny NASA.
kozakl 01.05.2017 15:20
kozakl
Nepotrvá to dlouho :-) http://www.hybrid.cz/jaderne-diamantove-baterie-mo hou-vyrabet-elektrinu-pre… poslední
Lukas1982 01.05.2017 22:08
Lukas1982

Pohotovostní doba byla ovšem přibližně stejná jako u té původní (cca 4 dny)

Na tento mobil ti prjde tohle malo? I v recenzich byla vytykana mala vydrz, pochopitelne se to odviji od zateze. Pokud se domnivas ze se telefon nadmerne vybiji, dej ho do servisu na otestovani, ale vzhledem ke stari to zrejme nema smysl, totez plati i o nove baterii (nevim za kolik je original).;-)

Tak si kup novou, originální baterii a pak můžeš možná srovnávat. Protože ona ta nová, originální baterie asi nebude tak úplně nová.
Neoriginální baterie bývají potištěny lživými údaji. A aby ti to bylo úplně jasné, tak moje nová origo baterie, vydrží stejně jako ta stará a méně než nová neorigo za poloviční cenu. :puff:
PS. Jinak v recenzích se píše "životnost" baterie 10h 12min. Je jasné, že se tím myslí, když je mobil používán. Pohotovost 10 dní, několik let, je nesmysl, vzhledem ke kapacitě i stáří baterie.
PS2. Zní to neuvěřitelně ale baterie se vybíjí, i když se vyndá z mobilu.

... ak by aj mali stejne napatie (aspon papierovo) tak proste ten neoriginal vyrobca odrbuje a bud rata tych 900mAh az do uplneho mrtva co je samozrejme nezmysel apod. Cinani pisu na vyrobky totalne nezmysly uz odjakziva. Neries a bud rad ze to vobec funguje :)
Inac ono sa to po par tyzdnoch pouzivania moze trochu zlepsit, aspon ja som mal taky subjektivny pocit u noveho mobilu. Ale nezarucujem ze sa to zlepsi :)

Aha zbudol som co sa tyka tvojej otazky

zda je možné, že by byl vadný mobil a baterii nadměrně vybíjel

ano mozne to je. Mozne je aj ak sa do toho daju instalovat nejake aplikacie tak ze to robi nejaka aplikacia ze furt bezi alebo co. Teoreticky maju mobily kdesi v menu obnovenie na vyrobny stav, cim sa zmaze uplne vsetko (pozor, vcetne kontaktov).
Dalsia vec je ak s tym mobilom neustale kamsi cestujes tak sa musi vzdy prihlasovat na novy "vysielaci stoziar" cim padom velmi casto musi vysielat. Aj ked len tak lezi na stole tak sa kazdu hodinu hlasi a ked mas slaby signal (si moc daleko od najblizsieho stoziaru) tak musi vysielat silnejsie.
Vyrobca udaval u toho mobilu vydrz v pohotovosti az 250h, ale to sa mysli tak ze ho polozis na stol na miesto s dobrym signalom a nechas ho tam a nesahas na neho :) Mozes skusit aj taky test ze kolko vydrzi tak. Ked to bude slabe tak bud je mobil v haji alebo tie baterky su smejdy. To sa neda povedat urcite, mozne su obe moznosti. Mozu byt aj spinave kontakty pre baterku ale zvycajne to neni problem. Mozes skusit ocistit ich alkoholom.

vybíjení je stále stejné (když cestuji, i když ho mám doma).

to ale neni normalne, t.j. bud ho vybijas nejak castym zapinanim displaya alebo co ja viem, ptz to mam 100% overene ze ak mam mobil (akykolvek) polozeny na stole tak vydrzi napr. 10dni, a ak s nim cestujem 12hodin (1000km) tak sa za tych 12hodin vybije polovica baterky a ani som na ten mobil nesahol.

Ale aj tak skus to 2tyzdne pouzivat, ja mam pocit ze tie baterky sa musia trochu zabehnut a potom vydrzia o dost viac jak pri prvom nabiti (to je moj subjektivny pocit z poslednych mobilov). Nemusis to vybijat domrtva len proste to normalne pouzivat par tyzdnov (nabi kedy chces). Alebo chces cim skor vratit tu baterku?

Kup originalni baterii nebo dej telefon na otestovani do servisu, nic jineho zde neporesis.;-) Tech 10 dni v pohotovosti puvodni vydrze by mne ale zajimalo, to jsi z nej normalne volal a smskoval, pripadne vyuzival data, tohle mi prijde dosti nadnesene, 10 dni vydrzi mobil nasi babicce (Samsung E1170i) je ale jen zapnuty a lezi, obcas rozsviti displej a kontroluje jestli nekdo volal.

To znam, stara neznackova baterie do Nokie mi vydrzela 6dni, koupil jsem novou neznackovou a domluvil jsem se s prodejcem, ze ji vymeni, kdyz bude mit o 20% min.
Ma o 40% nensi kapacitu ale doslo mi, ze dalsi nebude lepsi, tak jsem to vzdal.
Znackova stoji 5x tolik a vysledek nejisty.
Zmerit kapacitu neni problem, pripojis zarovku, zmeris proud a vynasobis casem.
Dotaz MM na napeti baterie je mimo misu.

Mimo misu je tvoja hlava. u notebookov je to uplne bezny odrb. A DC menic je aj v mobiloch t.j. je to stejne jak v NB. Skutocna kapacita je fyzikalne v mWh (= integral z mAh*napatie podla casu).
P.S> nutny predpoklad je smart battery aby nabijaci kontroller vedel jak to nabijat. Nevim co mate v tom vasom mobile, je dobre ale si vsimat aj to napatie, tak som na to preistotu upozornil.

No ona baterky do mobilov uz davno niesu len baterky. Je tam aj elektronika. Minimalne je tam eeprom-ka, v ktorej su ulozene rozne udaje (je ich hodne) a jednym z tych udajov su hodnoty pre nabijaci priebeh, co je vpodstate know-how kazdej firmy. Je jasne, ze neoriginalne baterie nebudu mat tie hodnoty rovnake.

Este je mozne, ze neoriginalne baterie nemaju ziadnu elektroniku a tak mobil zvoli nejaky standardny profil pre nabijanie, ktory nemusi byt optimalny, alebo optimalizovany. Ta elektornika je tam z toho dovodu, ze sa sleduju parametre kazdeho jedneho clanku v celej baterii clankov. V eeprom su tiez udaje o minimalnom pripustnom vybiti baterie (kazdeho clanku), ktore sa casom menia, rovnako hodnoty v tej eeprom.

to takto nefunguje, ak je to stavane na smart battery (a vsetko dnes tak stavane je) tak tam elektronika byt musi, inac by to odmietlo tu baterku pouzit, ziaden charger chip si nedovoli nabijat nieco o com nevie co to je, taky pekny vybuch a nasledne zaloby to by ten vyrobca fakt neustal.
Je mozne ze neznackovy vyrobca odrbuje s tymi parametrami, co by nebolo nic nezvycajne, na blsaku su aj miniveze "1000W" :D

POZOR !!! Jestli máte v telefonu stažené programy typu: antivir a clean master. A zrovínka ten clean master je pěkné svinstvo, které se hrabe systému v RAM a vyhazuje z něj odložené aplikace a systém je musí pořád dokola spouštět, což právě toto žere baterii. RADA: vymazat podobné apli. telefon restartovat a bude klid !

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru