Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi anténa pro klienta na krátkou vzdálenost

Ides na to od zaciatku zle.
Určitě na to zle nejdu neb se jedná o standartní a běžné řešení, ale některé věci jsem vám asi špatně podal/vyložil, takže ještě jednou a lépe... :

1) Předně o problému značného rušení a nevhodnosti "n-ka" pro venkovní vysílání dobře vím a jsem rád, že jste mi to potvrdili :-). V žádném případě jsem neměl v úmyslu vysílat v "n-ku", ostatně to použité rádio TP-Link TL-WN360G v RB ani neumí. To, že jsem chtěl použít na pozici klienta souseda nebylo proto, že bych tento režim chtěl použít. (použití "b" nebo "g" se dá nastavit v menu - opravte mne jestli se mýlím..) Myslel jsem to spíše tak, že by se "n-ko" mohlo v budoucnu hodit, třeba jako domácí! AP neb jsou jím už dnes skoro všechny radia v noteboocích vybaveny. Ale hlavně jsem v dotazu žádal o doporučení vhodného SOHO klienta (druhý mikrotik bohužel nemám - zatím...)

2) Ano, jedná se o odlehlou část obce (její konec), která je za kopcem, takže úroveň rušení je minimální. Případní další 2 zájemci budou spíše do 50m (chatová oblast) těch 100m jsem napsal jako rezervu, kdyby se náhodou nějaký zájemce objevil..
Použitá anténa má cca 9db a vyzařovací úhel 60°.
Konkrétně je to tahle:
http://img853.imageshack.us/img853/584/panelka.jpg

3) Moc nerozumím tomu, kde z mého popisu plyne, že chci vysílat přes tři stěny a ještě navíc s integrovanou anténou !? ::)
Tak znova: Antény budou panelové sektorovky a všechny venku na střeše/za oknem v horním patře (podle situace) tak aby na sebe viděly!

Takže jestli to takhle stačí pro vysvětlení, vrátím se s dovolením k tomu, oč
jsem žádal v dotazu: jakou anténu použít pro souseda na těch 15-20m. Zcela jistě by mu stačila nějaká malá sektorovka (4,5,6 dB) ale dají se takové někde sehnat?
A pak ještě prosím doporučení na toho klienta..

Děkuji velice za pomoc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny