Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi anténa pro klienta na krátkou vzdálenost

Naozaj ides na to zle, ta antena nie je sektorka, ale klientsky "smejd", ktory nevadi ked je pouzity u klienta, ale nechcel by som ho pouzit na AP. Hlavne vyzarovacie uhly a diagram budu "haj-buj". Tych 60 stupnov by som bral s velkou rezervou.
Nekompatibility by som sa az tak velmi nebal, aj ked hlavne abg karty pre MT mali velke rozdiely v tom ako fungovali pod 2.4. Pod 5GHz bezali vsetky dobre, pod 2.4 boli rozdiely dost vyrazne.
V kazdom pripade skusit to mozes, ako klientov kludne pouzi 5460, tie som pouzival na sieti aj ja a bezali proti vsetkemu co som mal, ale je pravda, ze tie teraz predavane su velmi drahe. Navyse sa tam medzicasom zmenil trosku chipset aj ked sa to stale vola 5460. Ja som kedysi ako klientov pouzival black boxy (2204A), ale posledne serie Cinanie tak domrvili, ze ich uz asi 2 roky nepredavam. Strasne neskor mrzli a bezne im uz vytekali aj adaptery, v lete sa vyrazne prehrievali.
Byt tebou skusim kupit jedneho klienta, vyskusam ako ide a ak ano kupim rovnakeho dalsieho. Ak nie este stale sa ho mozes zbavit ako AP. Pokial chces stavit na bezproblemovy chod priplati si a bez do Mikrotiku alebo "jubiki" (Nanostation1,2).
Pokial vam je to jedno a nevadia vam servisne zasahy postavte to na hocicom.
Pokial chces pouzit nieco co nemrzne urcite vyberaj kvalitnych klientov (Mikrotiky s CM9, Jubiki) a anteny s co najmensim vyzarovacim uhlom. Samozrejme treba stlmit vyrazne vysielaci vykon kvoli samoruseniu hlavne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny