Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatný síťový konektor - funknčí jen při "správném" pootočení a další "záhady".

S těmi náhradami je to všelijaké. Řeším je témeř denně, když někdy vidím, co jak lidi zabalí, tak jen mlčky obrátím oči v sloup...
Na jednu poštu (kde jsem působil jako vedoucí) chodili jedni a titíž lidi, tak dvakrát do týdne uplatňovat poškození. Na balíku žádné stopy poškození, uvnitř opravdu dreky - svícny, hodiny, zkrátka veteš. Vždy rozbité. Za každý balík žádali náhradu v řádu tisíců. Udělal jsem si čas prohledat evidenci, a zjištění bylo překvapivé - za rok předložili k náhradě cca 75% jim doručovaných zásilek. Takže ono je to fakt těžké... Podnik chápu, jak mají čeho se chytit a možnost zamítnout to, tak to udělají. Na druhou stranu - pošta je pojištěná a tyto škody (zřejmě ne na 100%) kryje pojišťovna.
Lidi taky mnohdy nepochopí to, že zásilku nemusí někdo poškodit úmyslně nebo že je lempl (to pochopitelně nevylučuje to, že se to neděje), stačí prodké zabrždění Avie co to veze a přeskupení materiálu v nákladovém prostoru.
Averzi vůči ČP u lidí chápu, protože nad vymýšlenými novotami leckdy zůstane rozum stát. No a samozřejmě to dopadne na dvě nejpočetnější skupiny v branži - na zákazníky a na ty "dole".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny